Версія для друку

Інноваційний центр очікує студентів ДНУ

Більше 2,5 тисяч камер відеоспостереження, 500 кілометрів швидкісної оптоволоконної мережі, інтелектуальне програмне забезпечення, унікальні алгоритми багатокрокової, глибинної аналітики та сучасна система керування базою даних розміром 9 петабайт – усе це Ситуаційний центр міста Дніпро. Він обладнаний за останніми вимогами для скоординованої та злагодженої роботи влади і правоохоронних органів, оперативного реагування на надзвичайні та небезпечні ситуації. При цьому новітні засоби та методи гарантування безпеки життєдіяльності міста мають обов’язково відповідати основним вимогам сьогодення – надійної та безперебійної цілодобової роботи.

Ректор ДНУ Сергій Оковитий разом із заступником декана факультету прикладної математики Олександром Кузенковим відвідали Ситуаційний центр для обговорення можливостей співпраці з нашим університетом, зокрема, як бази практики та місця працевлаштування випускників ДНУ.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про можливість відпрацювання на практиці наукоємних методів та алгоритмів, які вивчають студенти в аудиторіях, у тому числі, шляхом обробки інформації, зібраної на серверах Cитуаційного центру. Це унікальне за своїм оснащенням місце може надати студентам практичні навички у роботі з BigData, DataScience, MachineLearning, чого сьогодні потребує як відвіданий центр так і ІТ-галузь у цілому.

«Співпраця із Ситуаційним центром Дніпра – це можливість вивести систему безпеки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на якісно вищий рівень, як у питаннях безпосередньо безпеки студентів та охорони майна, так і стабільності роботи інформаційних систем», – наголосив ректор.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram