Версія для друку

У центрі уваги – побут студентів

Розкіш сходів і простір коридорів сталінського класицизму, але старий шиферний дах, що не витримує й невеликого дощику – у 2-му гуртожитку ДНУ багато контрастів. Збудований у 1936 році, гуртожиток добре зберігся як на свій вік, але сучасним потребам мешканців давно не відповідає.


Богдан Вовк та Юлія Криворучко, студенти історичного факультету, показують ректорові університету Сергію Оковитому найдошкульніші проблеми: стелі, з яких тече вода в дощ,старі труби водопостачання, електропроводку. Але в порівнянні із сучаснішими гуртожитками, що на вул. Казакова, у мешканців 1-3 гуртожитків є заздрісна перевага – проточні бойлери, які забезпечують гаряче водопостачання незалежно від опалювального сезону. Варто відзначити й гарно обладнані спортивні зали, достатню кількість пральних машин, користування якими, до слова, безкоштовне. Машини купувалися як за університетські гроші, так і за студентські. Також тут діє знаний у містімолодіжний осередок «Кузня української інтелігенції».



Гуртожиток № 1 збудований у 1956 році, № 3 –1963 року. Їх огляд також починається з больових точок – душових, туалетів та умивалок. Ці приміщення ремонтуються коштом ДНУ, й здебільшого в задовільному стані. Роман Касьян, студент факультету прикладної математики, показує чоловічі вбиральні, які потребують термінового капітального ремонту. АТетяна Давиденко з факультету систем та засобів масової комунікації від імені всіх дівчат просить встановити проточні бойлери в дівочих умивальних кімнатах,щоб зменшити черги в душові.А студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Анастасія Пєнзєва, голова студради гуртожитку № 3, звертає увагу на проблему освітлення території, адже в палісаднику не горить жоден ліхтар.



«Адміністрація університету має забезпечити гідні умови для проживання та навчання студентів, – говорить ректор Сергій Оковитий. – На мою думку, забезпечити ці невеликі гуртожитки проточними бойлерами для умивальних кімнат університет може, але цю проблему треба вирішувати комплексно, адже за правилами протипожежної безпеки вся проводка має бути «схована» в стінах, тож потім треба робити ремонт. Також необхідно замінювати вікна. Важливо вирішити проблему з освітленням на подвір’ї гуртожитків – це питання безпеки студентів».


Ректор доручив в.о. проректора з юридичних питань та розвитку Герману Петеру разом зі студентським активом сформувати перелік першочергових закупок і ремонтних робіт, кошти на які будуть передбачатися в кошторисі на наступний рік.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram