Версія для друку

Наукове видання ДНУ включено до категорії «А» в Переліку наукових фахових видань України

Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 30 листопада 2021 року підвищено категорію науковому періодичному виданню ДНУ «Journal of Optimization, Differential Equations and Applications».

Згідно з наказом МОНУ № 1290 від 30.11.2021 р., науковому виданню механіко-математичного факультету Journal of Optimization, Differential Equations and Applications (JODEA) присвоєно категорію «А» у Переліку наукових фахових видань України.

Науковий журнал «Journal of Optimization, Differential Equations, and Their Applications» друкується за рішенням вченої ради Дніпровського національного університету, починаючи з 2018 року, і є продовженням серії випусків наукового журналу «Вісник Дніпропетровського університету. Серія: Моделювання» (2009 – 2017, ISSN (Print): 2312-4547, ISSN (Online): 2415-7325) та збірника наукових праць «Диференціальні рівняння та їх застосування» (1968 – 2008), які щорічно друкувалися у період з 1968 по 2017 роки.


У 2020 році журнал був внесений до категорії «Б» в Переліку наукових фахових видань України, де мали право публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора філософії (фізико-математичні науки) за спеціальностями 111 – Математика, 113 – Прикладна математика.

Журнал видається двічі на рік англійською мовою. У ньому публікуються оригінальні статті та дослідження, пов'язані з новими результатами в теорії та застосуваннях звичайних диференціальних рівнянь, диференціальних рівнянь в частинних похідних, інтегральних рівнянь, функціональних рівнянь, стохастичних диференціальних рівнянь, оптимального керування, скалярній та векторній оптимізації та інших пов'язаних областях. До друку також приймаються статті з суміжних областей математики, таких як функціональний аналіз, теорія ймовірності, стохастичний аналіз, обернені задачі, чисельне моделювання, математична економіка, теорія ігор, теорія систем, і таке інше, за умови, що ці статті суттєво опираються на їх зв'язок з теорією оптимального керування та диференціальних рівнянь. Всі статті підлягають рецензуванню групою міжнародних провідних експертів в математичній теорії

Загалом, опубліковані у JODEA статті адресовані не лише математикам, а й інженерам, фізикам та іншим науковцям, для яких диференціальні рівняння та методи оптимізації є базовими інструментами їх досліджень.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram