Версія для друку

Факультет економіки на Dnipro Economic Forum 2021

У листопаді 2021 року викладачі та студенти факультету економіки Дніпровського національного університету Олеся Гончара взяли участь у ІІІ Дніпровському економічному форумі DEF-2021 – масштабному заході, присвяченому бізнесу, інвестиціям та економічному розвитку Дніпропетровської області.

Спікерами форуму були успішні представники бізнесу із 25 країн світу, підприємці, інвестори, аналітики, економісти з України, ЄС, США, Канади, Туреччини. У перший день DEF розглядалася ключова тема – українська та світова економіка: стимули зростання після пандемії. Другий день передбачав дискусійні платформи з питань ефективного управління, бізнес-стратегій, інновацій, потенціалу розвитку України. Гості форуму мали можливість прослухати шляхи до успіху від керівників транснаціональних корпорацій.

На одній із панелей «Туристична індустрія Дніпропетровської області: можливості для громад та бізнесу» серед поважних експертів в галузі туризму виступила завідувачка кафедри туристичного бізнесу та гостинності Катерина Жиленко. Спікерка розповіла про перспективи mice-туризму в Україні та світі, закцентувавши увагу на необхідності удосконалення інфраструктури туризму, поєднанні унікальних можливостей нашої області в продукті, що буде цікавим mice-туристу та підготовці фахівців із корпоративного туризму.

Також у Dnipro Economic Forum 2021 в якості волонтерів взяли участь студенти І курсу спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини освітньої програми «Міжнародна економіка», які допомагали в процесі проведення форуму.

Участь студентів у міжнародному форумі надала їм можливість приєднатися до стратегічних сесій, дискусійних панелей та обговорень, конференцій та зустрічей із представниками бізнесу. Першим пунктом програми стала стратегічна сесія, де спікери форуму обговорювали рецепт національного успіху країни, говорили про економічний потенціал України й, зокрема, Дніпропетровщини. Студенти дізналися про найновіші технології та кращий підприємницький досвід українських компаній, що працюють на міжнародному ринку, тенденції економічного розвитку України та світу, про тренди світової торгівлі та можливості для України, про практичний досвід впровадження ефективних інновацій та інвестицій.

Майданчиком для дискусій другого дня стала облдержадміністрація. В рамках конференцій, семінарів, круглих столів та тренінгів студенти мали можливість поспілкуватися з експертами та обговорити питання зростання довіри до малого та середнього бізнесу, а також про нові діджитал та екопроєкти.

Зазначимо, що кафедра міжнародної економіки і світових фінансів ДНУ є партнером Дніпропетровської обласної державної адміністрації із проведення Dnipro Economic Forum 2021 вже три роки. Студенти спеціальності беруть активну участь у DEF кожного року.

Доцентка кафедри міжнародної
економіки і світових фінансів
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram