Версія для друку

Teachers Internship Online Program 2021 від IT- компанії EPAM

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти – важливе питання, якому зараз приділяється значна увага. Згідно з Порядком підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №800 від 21 серпня 2019 р., обсяг підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти протягом п’яти років не може бути меншим ніж шість кредитів ЄКТС.

Педагогічні і науково-педагогічні працівники можуть підвищувати кваліфікацію за різними формами, видами. Основними видами підвищення кваліфікації є навчання за програмою підвищення кваліфікації, у тому числі участь у семінарах, практикумах, тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо.

Цього літа викладачі факультету прикладної математики отримали запрошення від провідної IT-компанії ЕРАМ для проходження навчання за програмою Teachers Internship Online Program 2021 від експертів IT-компанії ЕРАМ та IT-Асоціації України.

Протягом місяця доцентки кафедри комп’ютерних технологій Наталія Степанова, Марина Сердюк, доцентки кафедри математичного забезпечення ЕОМ Світлана Антоненко, Ольга Мацуга, Тетяна Ємел’яненко проходили стажування за цієї програмою.

Програма стажування виконувалася в онлайн-форматі, тому до участі у програмі приєдналися викладачі закладів вищої освіти та шкільні вчителі інформатики з усієї України. Це неодмінно сприяло обміну досвідом та встановленню нових професійних зв’язків.

Спікери та викладачі EPAM University, які проводили лекційні та практичні заняття, допомогли учасникам програми збагатити теоретичні знання практичним проектним досвідом, надали змогу побачити роботу сучасної IT-компанії «зсередини». Все це дозволило викладачам закладів вищої освіти краще зрозуміти сьогоднішні реалії ІТ-галузі, ознайомитися з новітніми технологіями розробки програмного забезпечення для подальшого їх застосування у навчальному процесі. Отриманий викладачами досвід сприятиме наданню студентам максимально прикладних та актуальних знань і навичок для успішної кар’єри в майбутньому.

Програма підготовки не фокусувалася на оволодінні певною технологією, а надала широке розуміння будови сучасної IT-галузі. Програма складалася з чотирьох модулів: General Tech, Project Managment, Technology-Specific, Soft Skills for IT, що охоплюють майже всі напрямки у IT-галузі. Модульна система програми надала слухачам можливість скласти персональний навчальний план, поєднавши обов’язкові дисципліни із спеціалізаціями за вибором, враховуючи власні професійні потреби.

Разом з оглядом прикладних технологій, таких як: Java, DevOps, .Net, QA, Frontend, Business Analysis, Visual Design, слухачі вивчали основи проєктного менеджменту, методології розробки програмного забезпечення Scrum, інструменти Git та Jira тощо.

По закінченню стажування учасники програми отримали сертифікати від ЕРАМ та ІТ-Асоціації України.

Вченою радою факультету прикладної математики визнано участь викладачів в соціальному освітньому проєкті Teachers Internship Online Program 2021 як підвищення кваліфікації у загальному обсязі 3,6 кредити ЄКТС (108 годин) та здійснено розподіл кредитів за видами: підвищення професійного рівня за фахом (1,6 кредити ЄКТС); оволодіння сучасними інформаційними технологіями в обсязі (1 кредит ЄКТС); підвищення педагогічної майстерності (1 кредит ЄКТС).

Сподіваємося, що набуті знання та досвід стануть у нагоді під час викладання дисциплін комп’ютерної підготовки в нашому університеті!

Доцент кафедри комп’ютерних технологій
Марина Сердюк


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram