Версія для друку

Привітання ректора до Міжнародного дня студентів

Шановне студентство
Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара!
Щиро вітаю із Міжнародним днем студентів!

У всьому світі цей день відзначається як данина активній громадянській позиції студентства в процесах суспільних трансформацій. Українська історія доводить, що наші студенти завжди виступали рушійною силою в прагненні розвитку країни й утвердженні демократичних засад правової держави.

Студенти нашого класичного університету – розумні, креативні, амбітні, талановиті, спортивні – усі разом створюють ту неповторну ауру академічного середовища, яка стимулює до самовдосконалення, де народжуються інноваційні ідеї, реалізуються благодійні ініціативи та формується студентське братерство.

Упевнений, що юнаки й дівчата, які вже 4 роки працюють над проєктом «Студентська ракета», через усе життя пронесуть радість від успішних стартів та чітке уявлення, яка ж вона – справжня університетська dream team, що здатна сягнути космосу. А актори студентського театру «Відлуння» назавжди закарбують в пам’яті сучасні й злободенні рядки українських класиків, написані сотні років тому, які вперше прочитали зі сцени Палацу студентів. І, можливо, саме оплески одногрупників і викладачів додадуть рішучості перед майбутніми публічними виступами.

Ваші досягнення – захоплюючі, талант – унікальний, завзяття – невичерпне!

Сьогодні ми всі обмежені пандемією, але це не стримує креативних ініціатив, які ви переносите у віртуальний простір: в раді студентів ДНУ з’явився кіберспортивний комітет, і кожен знайде собі онлайн-турнір до вподоби: від шахів до «Мафії», від «Що? Де? Коли?» до Dota та Counter-Strike.

А ще студенти ДНУ здобувають перемоги у захистах студентських наукових робіт, виграють гранти на реалізацію інноваційних стартапів, відстоюють честь ДНУ на татамі та футбольному полі, стають лауреатами творчих конкурсів і фестивалів, пишуть вірші й створюють медійні проєкти.

Сьогодні ви, студенти 2020-х, підтримуєте найкращі традиції нашого університету, випробувані часом, та започатковуєте нові ініціативи, які перевірять на «справжність» ваші наступники.

Бажаю вам цікавого й насиченого студентського життя, вірних друзів і мудрих наставників, яскравих подорожей та щирих емоцій.

Нехай фундаментальні знання, отримані в Alma mater, підкріплені soft skills та помножені на юнацький максималізм допомагають підкорювати нові вершини!

З повагою

ректор Сергій ОКОВИТИЙ

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram