Версія для друку

Молоді вчені ДНУ – переможці обласного наукового конкурсу

Троє молодих учених Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара виграли гранти на фінансування своїх досліджень у щорічному обласному конкурсі «Молоді вчені – Дніпропетровщині».

Цього року за визнання та матеріальне заохочення змагалася рекордна кількість молодих вчених Дніпровського регіону – 67. На кожного з них чекали три дні інтенсивної роботи з публічного захисту своїх наукових проєктів перед конкурсною комісією. У результаті було обрано 25 переможців. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на конкурсі представляли п’ятеро молодих науковців.

Однак особливого відзначення департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації цьогоріч були удостоєні троє представників ДНУ: Артем Гуслистий із роботою «Розробка інноваційної методики оцінки вмісту органічного вуглецю за кольоровими показниками чорнозему», Віталій Пальчиков («Геніпін – природна речовина для створення нових практично корисних матеріалів») та Валерія Лавренко («Виставка “Гончар: чого його ім’я на наших рефератах”»).

Загалом талановиті молоді вчені Дніпропетровщини представляли проєкти у трьох категоріях: соціальні, наукові та науково-технічні. Серед них – чимало цікавих і корисних напрацювань, спрямованих на вирішення конкретних актуальних проблем Дніпровського регіону, країни, суспільства. Наприклад: пізнавальна книга для дітей з вадами зору, сполуки протипухлинної активності, у яких немає світових аналогів, отримання косметичних засобів з відходів mass market, smart-протигаз, новітні покриття побутових електроприладів та фотоелементи для сонячних батарей, альтернативний метод обігріву та кондиціонування приміщень тощо.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram