Версія для друку

Професійний розвиток та європейська інтеграція

11 листопада відбулася панельна дискусія «Професійний розвиток та європейська інтеграція» в рамках проєкту Представництва Європейського Союзу в Україні «Інформаційна підтримка молодіжних мереж ЄС в Україні». Онлайн-зустріч організована Інформаційним Центром ЄС у місті Дніпро, що функціонує у складі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

До заходу на платформі Zoom доєдналися більше 100 учасників: студенти нашого університету та ЗВО Дніпра та регіону, представники громадських організацій, бізнесу, державних службовців та активні молоді громадяни. Спікерами заходу виступили уповноважена від Представництва Європейського Союзу в Україні, радниця з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні пані Вікторія Давидова, ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара професор Сергій Оковитий, начальник відділу інформаційної діяльності та взаємодії з громадськістю Кам’янської міської ради Ігор Задорожній, начальниця відділу організації профорієнтації Дніпропетровського обласного центру зайнятості Ганна Коренькова, доцент кафедри історії та політичної теорії НТУ «Дніпровська Політехніка», випускник проєкту EuroTeam Олександр Рудік.

Ректор ДНУ Сергій Оковитий привітав учасників дискусії, відзначивши, що четвертий рік поспіль «Дні Кар’єри ЄС» відбуваються на базі нашого університету: «Це цілком виправдане визнання нашими партнерами внеску, який робить ДНУ в загальноукраїнський євроінтеграційний рух. Протягом 30-ти років Незалежності України наш університет незмінно тримає регіональне лідерство в реалізації спільних проєктів з науковими та освітніми установами Європи, і наші партнери в десятках університетів країн Європейського Союзу, обираючи команду для проведення складних наукоємних досліджень, або академічних обмінів та культурних програм, віддають перевагу колегам із ДНУ. На прикладах кращих європейських практик студенти і старшокласники Дніпра дізнаються про цінність неперервного навчання протягом життя, політику зайнятості молоді, пріоритети соціального та економічного розвитку ЄС. Молоді люди протягом цих заходів набувають навичок комунікації, співробітництва, самопрезентації та пошуку роботи, інші soft skills. Компетентні та авторитетні спікери презентують можливості навчання і стажування, програми підтримки бізнесу, досліджень, стартапів, які надаються Європейським Союзом в Україні. Як бачимо, цей багатовекторний обмін йде на користь усім учасникам полілогу, тож бажаю учасникам дискусії збагатитися новими знаннями та ідеями», – зазначив Сергій Іванович.

День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру. Подібні заходи відбувається щорічно у більше ніж 15 містах України протягом останніх п’яти років.

12 листопада 2021 року були проведені не менш корисні та цікаві для молоді та громадськості тренінгові програми: «Навички Team-building та Leadership», де тренером виступив Павло Петров, заступник декана факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ. Тренером програми «Підготовка випускників вишів для роботи в умовах Промислової революції 4.0: нові підходи до класифікації soft skills» був Олександр Рудік, доцент кафедри історії та політичної теорії НТУ «Дніпровська Політехніка». Тренінгову програму «Success Story: навички успішної людини та інформаційне суспільство» провів завідувач кафедри політології ДНУ професор Олексій Третяк.

Тренінги допомогли учасникам розвинути soft skills, навички комунікації, співробітництва, самопрезентації та пошуку роботи, емоційного інтелекту.

Онлайн трансляцію панельної дискусії можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=HIr53fV-fOE.

Інформаційний Центр ЄС у місті Дніпро


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram