Версія для друку

Практика в Італії для студентів ДНУ

Ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий та президент Асоціації UCM-Italy Паоло Брешіа підписали угоду про партнерство та співпрацю. Головна мета угоди – практична підготовка фахівців для туристичної галузі України. Найперше, йдеться про студентів спеціальності 181 Харчові технології, 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм, але до участі в програмі мають намір долучитися й студенти, які здобувають освіту за спеціальностями 075 Маркетинг, 073 Менеджмент.


Як наголосив Паоло Брешіа, головне, чого мають навчитися майбутні фахівці, як розвинути туристичну галузь України в потужну туристичну індустрію. «Зазвичай студенти з Дніпра дивуються, що невеличкий регіон з близько чотирма тисячами населення може обслуговувати кілька мільйонів туристів на рік, – розповів пан Брешіа. – Запорука тому – що цей регіон розвиває всі види туризму й відпочинку: гірський, пляжний, гастрономічний, релігійний, морські подорожі тощо».

Ректор Сергій Оковитий подякував італійській стороні за оперативну роботу із визначення перспективних напрямів співпраці з ДНУ, наголосивши, що в університеті є багато спеціальностей, які можна залучити до програм з практичної підготовки та академічної мобільності, пропонованих Асоціацією UCM-Italy.


Згідно з підписаною угодою, італійська сторона бере на себе витрати на проїзд, проживання та триразове харчування студентів протягом практики в Італії та проводить безкоштовні курси з італійської мови.

Запрошені на зустріч проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Свинаренко, деканеса факультету економіки Тетяна Гринько та завідувачка кафедри харчових технологій Наталія Кондратюк обговорили з гостями деталі перебування студентів на практиці на підприємствах рекреаційної індустрії Італії. Зокрема, професорка Тетяна Гринько цікавилася можливостями відвідування виробничих підприємств студентами факультету економіки, які стажуватимуться зі спеціальностей 075 Маркетинг та 073 Менеджмент. Проректор Дмитро Свинаренко докладно обговорив з італійською стороною проведення тренінгів та майстер-класів з італійської мови, які стартують вже в листопаді. Завідувачка кафедри Наталія Кондратюк уточнювала тематику дистанційних майстер-класів за фахом Харчові технології.


Як наголосив Паоло Брешіа, для вивчення італійської мови студентів об’єднують за спеціальностями, для того, щоб зробити акцент саме на вивченні спеціалізованої лексики. Ті студенти, які демонструють гарне володіння іноземними мовами та пройшли початкові стажування, потім переходять на практику в структури з HR та менеджменту різних готелів. Тьютори піклуються про іноземних студентів, надаючи їм всіляку допомогу.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram