Версія для друку

У ДНУ обрали голів рад студентського самоврядування

Учора в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулися вибори голови студентської ради університету та голів студрад факультетів.

За лідерство в студентському самоврядуванні університету змагалися двоє кандидатів – чинний голова студентської ради, студент факультету суспільних наук і міжнародних відносин Микола Ткаченко та секретар ради студентів університету, студент факультету прикладної математики Михайло Масич. За результатами виборів, перемогу здобув Микола Ткаченко, набравши 189 голосів. За Михайла Масича віддали 173 голоси.


Микола Ткаченко

Зазначимо, що під час виборів спостерігалася вкрай низька явка, попри достатню активність у дебатах та соціальних мережах. Зокрема, від фізико-технічного факультету на голосування за кандидатів з’явилися лише п’ятеро студентів, від механіко-математичного – семеро, юридичного – 11, від факультету економіки – 12 тощо. Усього в голосуванні взяли участь 369 осіб, що становить 5,52% від усіх виборців, адже контингент студентів денної форми навчання на жовтень 2021 року – 6 675 осіб. Зауважимо, що всі вони мали право обирати голову студентської ради свого факультету та всього університету. Таким чином, лідера фізтеху обрали п’ятеро студентів, і далі за списком… Навіть на історичному факультеті, де в соцмережах велася запекла боротьба між чотирма кандидатами, приїхали вирішити суперечку голосуванням усього 39 студентів.


Лідера ради студентів ДНУ обрали 2,8% від студентів, що мали право на волевиявлення. На жаль, така участь студентів у студентському самоврядуванні та виборах демонструє, що студентське життя університету й активності, які пропонуються для молоді, не об’єднують студентство спільними інтересами й не згуртовують задля вирішення нагальних університетських проблем.


Головами рад студентів на факультетах обрані:

- історичний факультет – Олег Кавуненко;

- факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства – Олеся Савченко;

- факультет суспільних наук і міжнародних відносин – Марія Штапенко;

- біолого-екологічний факультет – Марія Тесленко;

- факультет прикладної математики – Богдан Бахметьєв;

- механіко-математичний факультет – Анастасія Бугайова;

- факультет медичних технологій діагностики та реабілітації – Ольга Рогоза;

- факультет економіки – Андрій Косман;

- фізико-технічний факультет – Микола Шатковський;

- факультет систем і засобів масової комунікації – Лев Тарасенко;

- факультет психології та спеціальної освіти – Дар’я Коваль;

- факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем – Марія Мерцалова;

- хімічний факультет – Софія Євграфова;

- юридичний факультет – Євген Васильченко.


Михайло Масич

Зазначимо, що порушень виборчого процесу, які б вплинули на результати голосування, зафіксовано не було.

Вітаємо новообраних лідерів студентського самоврядування із обранням та зичимо цікавої роботи і креативних ідей, здатних згуртувати та активізувати студентство.

Протокол засідання виборчої комісії щодо результатів таємного голосування з обрання голови ради студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram