Версія для друку

У ДНУ стажується письменниця та мисткиня Кейсі Касел

ДНУ незмінно продовжує приваблювати іноземних стажистів у межах різноманітних програм культурно-академічних обмінів із країн усього світу. У цьому сенсі 2021/22 навчальний рік, незважаючи на чергову хвилю пандемії, є особливо вдалим – одразу два стипендіати Програми академічних обмінів імені сенатора Фулбрайта, що спонсорується Державним департаментом США, здобули право здійснити стажування на базі ДНУ з жовтня 2021 р. по червень 2022 р.

Пані Касел є уродженкою Нової Зеландії, єврейською редакторкою, письменницею та мисткинею, чия практика зосереджена на дослідженні, як створюються та передаються з покоління в покоління і по всьому світу общинні оповідання, та як ці історії формують ідентичність і встановлюють зв’язки. За плечима у пані Касел бакалаврат Школи образотворчих мистецтв Елам при Оклендському університеті (Нова Зеландія) та магістратура в галузі письменницької майстерності Школи Чикагського інституту мистецтв (США).


Наша стажерка буде провадити свою діяльність на базі кафедри всесвітньої історії історичного факультету ДНУ. У Дніпрі пані Касел досліджуватиме перетин та розбіжність єврейських традицій і пам’яті діаспор України, США та Нової Зеландії задля виявлення зв’язків, які подолали простір між цими громадами і які сформували індивідуальну, общинну та національну ідентичність.

Результатом річної праці у нашому місті має стати підготовка серії тематичних есеїв та художніх робіт із використанням текстилю за традиційною технікою, які будуть представлені на майбутній художній виставці.

11 жовтня пані Касел вже розпочала роботу над своїм проєктом у ДНУ. Знайомству з університетом поклав початок візит до ректора професора Сергія Оковитого у супроводі декана історичного факультету професора Сергія Світленка, професорки кафедри всесвітньої історії Наталії Венгер та в.о. начальника відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами Дмитра Меліхова. У дружній атмосфері обговорили плани стипендіатки щодо її діяльності у м. Дніпрі, шляхи співробітництва з кафедрою у межах проєкту та очікувані результати стажування.

Тож побажаємо творчих успіхів пані Касел та плідної співпраці з фахівцями історичного факультету та єврейською діаспорою нашого міста.

Відділ по роботі з міжнародними
організаціями та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram