Версія для друку

У ДНУ вшанували захисників і захисниць України

13 жовтня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася церемонія пошанування пам’яті загиблих героїв до Дня захисників і захисниць України.

Церемонія традиційно пройшла у першому корпусі біля Пам’ятного знака на честь дванадцятьох загиблих на Сході України в ході АТО вихованців нашого університету. Привітав присутніх ректор університету професор Сергій Оковитий: «День захисників і захисниць України для нашого університету не тільки державне свято на пошану мужності й воєнної звитяги тих, хто боронить рідну землю. Уже сім років на наших факультетах це свято відгукується сумом і болем за колег і випускників, які в найзапекліший перший рік військової агресії стали на захист України і віддали свої життя за нашу свободу: Павло Левчук і Сергій Петров – з факультету суспільних наук і міжнародних відносин; Володимир Градиський та Дмитро Астапов – з механіко-математичного факультету; Олексій Тищик, Денис Гаврюшин, Влад Казарін – з юридичного факультету; Роман Карась і Вадим Ричков – з факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем; Олександр Черніков – з факультету систем і засобів масової комунікації; Роман Романенко – з факультету економіки; Андрій Савчук – з факультету психології та спеціальної освіти».


Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

На церемонії виступили також директор Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді професор Валентин Іваненко, голова ради ветеранів ДНУ професор Ігор Іщенко, учасник бойових дій на Сході України, професор Університету митної справи та фінансів Володимир Саричев. «День Покрови Пресвятої Богородиці – одне з найвеличніших свят у житті нашого народу. Саме в цей день, зберігаючи українські традиції, традиції козацтва щодо пошанування патріотизму й мужності, воєнних звитяг у нашій країні відзначається свято – День захисників і захисниць України», – відзначив Ігор Іщенко.


Поетичним словом привітав учасників студент першого курсу історичного факультету Олег Кавуненко.

Усі промовці підкреслювали, що за роки гібридної війни, по суті, ствердилася наша патріотична ментальність, яка стала важливим чинником стримування триваючої російської агресії, просування України шляхом реформ і прогресу.

Вікторія Карпович,
методистка Центру гуманітарних проблем
освіти та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram