Версія для друку

Команда ДНУ – бронзовий призер Студентської ліги з дзюдо

Збірна команда студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара посіла третє місце в змаганнях Студентської ліги з боротьби дзюдо в місті Дніпро. До відкритих змагань у Дніпрі, які проходили 26 вересня, долучилися закордонні учасники.


Федерація дзюдо Дніпра у 2017 році модернізувала Студентську лігу дзюдо, тим самим підвищивши статус цих змагань і збільшивши кількість команд-учасниць. Протягом кожного сезону на татамі в рамках Студентської ліги дзюдо Дніпра змагаються близько 20 команд і 200 учасників. Не став винятком і цей рік. Змагання були серйозні. Наші хлопці здобули перемогу в боротьбі з професійними спортсменами, поступившись командам з Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.


Ректор університету професор Сергій Оковитий привітав юнаків з перемогою та запросив на чаювання. Під час дружньої розмови юнаки ділилися яскравими моментами змагань, що запам’яталися найбільше, своїми спортивними планами та запросили ректора на тренування.


Крім студентів-аматорів, збірну ДНУ з дзюдо представляв студент факультету економіки, майстер спорту міжнародного класу Олег Вередиба. «Щоб потрапити до Універсіади, ми пройшли три етапи попереднього відбору, – говорить Олег. – Вважаю, що ми гідно виступили на цих змаганнях. Наступного року будемо намагатися представити університет не гірше і, звісно, покращити цей результат. Щодо особистих планів, незабаром відлітаю до Італії на чемпіонат світу юніорів з дзюдо, тобто спортсменів до 21 року. А потім буде низка змагань для дорослих, тому що переходжу до дорослого дивізіону. Це вже будуть турніри, спрямовані на відбір до Олімпійських ігор».


«До складу команди, яка взяла участь у фінальних змаганнях Студентської ліги з дзюдо, входять вісім спортсменів ДНУ з факультету економіки, фізико-технічного та історичного факультетів, факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, – розповів тренер університетських дзюдоїстів, майстер спорту з дзюдо й самбо Сергій Миколайович Шаматрин. – Загалом же, секцію дзюдо в нашому університеті відвідують близько 30 студентів і студенток з різних факультетів». Сергій Шаматрин радить усім студентам під час карантину не забувати про спорт і запрошує до секції боротьби.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram