Версія для друку

Новий комп’ютерний клас – у подарунок факультету прикладної математики

На факультеті прикладної математики в 3-му корпусі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара урочисто відкрили новий комп’ютерний клас. Найсучаснішу техніку університету презентували провідні українські IT-компанії Yalantis та DataArt.

Для стін факультету прикладної математики ДНУ це вже сьома, обладнана комп'ютерами аудиторія. Здійснити цей амбітний проєкт вдалося завдяки спонсорській підтримці відомих IT-компаній Yalantis та DataArt. За їхнього сприяння силами адміністративно-господарської частини ДНУ в аудиторіях ФПМ провели перепланування й із трьох приміщень зробили одне велике. На кошти компанії Yalantis був зроблений дизайнерський ремонт на суму близько 60 000 грн, а компанією DataArt-Дніпро придбано 15 комп’ютерів сучасної конфігурації з периферійним та мережевим обладнанням загальною вартістю понад 160 000 гривень, а також сучасні меблі вартістю понад 30 000 гривень. Тепер новий кабінет – це комфортне місце для навчання студентів, де вони зможуть працювати з новітнім програмним забезпеченням, а аспіранти й викладачі – проводити науково-дослідну роботу чи планувати гостьові лекції від спеціалістів різних ІТ-компаній.

У день такої очікуваної урочистої церемонії перерізання стрічки в аудиторії зібралися почесні гості: ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, заслужений діяч науки і техніки України, доктор хімічних наук, професор Сергій Оковитий, деканеса факультету прикладної математики, член-кореспондент Національної академії наук України, докторка фізико-математичних наук, професорка Олена Кісельова, Президент IT-компанії DataArt-Дніпро, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри комп’ютерних технологій Олександр Хижа, голова центру розробки IT-компанії DataArt-Дніпро, випускник факультету прикладної математики 1998 року Андрій Дереза, засновник та СЕО IT-компанії Yalantis Олександр Холодов, а також завідувачі кафедр, викладачі і студенти факультету.

Зазначимо, що керівництво компаній-спонсорів прийняло рішення подарувати сучасний комп’ютерний клас для підготовки студентів факультету прикладної математики ДНУ тому, що філософія Yalantis та DataArt відображає прагнення бути соціально відповідальними. Усі вони – колишні випускники факультету прикладної математики ДНУ й добре розуміють, що успіх усієї IT-індустрії України суттєво залежить від розвитку освіти. Оскільки головний актив у цій сфері – саме людський. Адже без достатньої кількості освічених фахівців високої кваліфікації, здатних генерувати креативні рішення, очолювати розробку, пропонувати стартапи, національна IT-галузь не зможе розвиватися швидко та конкурувати у світі.

Щиру вдячність представникам ІТ-спільноти Дніпра, випускникам ДНУ за те, що вони протягом багатьох років підтримують зв’язок і виступають соціальними партнерами університету й вищої освіти загалом, надаючи матеріальну базу для підготовки наступного покоління спеціалістів ІТ-сфери, висловив ректор ДНУ професор Сергій Оковитий. «Сьогоднішній подарунок не можна виміряти ані тисячами, ані десятками тисяч гривень. Це – сучасний комп’ютерний клас, який стане матеріальною базою для олімпіадного руху з програмування для всього нашого регіону. І саме з цих перемог у шкільні та студентські роки для багатьох молодих людей розпочнеться не просто майбутнє в ІТ-галузі, а сходження до професійних вершин. Адже такі змагання дають їм змогу повірити в те, що вони найкращі в обраній сфері. Проте так само неоціненною є тільки матеріальна допомога випускників факультету прикладної математики – вже солідних програмістів, керівників власних міжнародних ІТ-компаній, а й їхня участь у формуванні засад дуальної освіти на рідному факультеті. У якості стейкхолдерів Ви надаєте нам рекомендації з розробки кращих освітніх програм для підготовки висококласних спеціалістів, затребуваних на ринку праці. Адже студенти за дуальної форми освіти не тільки отримують теоретичну базу та певні практичні навички від наших викладачів, а вже з молодших курсів проходять практику на профільних підприємствах, де набувають потрібного досвіду. Тож по завершенні навчання студенти ДНУ не лише отримують диплом університету, а й впевнено крокують кар’єрними сходинками на міжнародних фірмах, де створюють корисні програмні продукти, які потім реалізуються в різних сферах нашого життя. Сподіваюся, подібна наша співпраця буде взаємовигідною й продовжуватиметься надалі. А нинішні випускники ФПМ, які вже за кілька років прийдуть у Ваші компанії, будуть не лише висококласними фахівцями, а й зі студентської лави успадкують цінності соціально відповідального бізнесу, які Ви демонструєте зараз», – підкреслив Сергій Іванович.

«Відкриття нового комп'ютерного класу, де облаштовано 15 зручних робочих місць з новітнім програмним забезпеченням – системними блоками, моніторами, клавіатурами, мережевим обладнанням для доступу в Інтернет – визначна подія для факультету прикладної математики ДНУ, – говорить деканеса Олена Кісельова. – Адже завдяки участі компаній Yalantis та DataArt-Дніпро відбувається зміцнення навчально-матеріальної бази нашого факультету та створюються необхідні умови для забезпечення якісної підготовки студентів факультету до участі в олімпіадах із програмування», – наголосила Олена Михайлівна.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram