Версія для друку

Вакцинація – на захист освітнього процесу офлайн

Про поточну ситуацію з коронавірусом та захист від нього на засіданні ректорату Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара поінформував представник Обласного центру громадського здоров’я – завідувач відділу планування та методичної роботи Юрій Корягін.


Наразі в ДНУ зробили щеплення від COVID-19 понад 500 співробітників. На жаль, серед студентів рівень вакцинації залишається низьким. Керівництво ДНУ закликає студентів бути соціально відповідальними, захистити себе і своїх близьких від COVID-19 та сприяти тому, щоб університет працював у звичайному режимі. Тому організовує цикл просвітницьких і роз’яснювальних заходів для студентів та співробітників ДНУ.

«Сьогодні домінує Delta-штам коронавірусу. Уже зараз ситуація в Дніпропетровській області є несприятливою, оскільки спостерігається зростання захворюваності та смертності від цього штаму», – повідомив Юрій Анатолійович. Фахівець наголосив, що Delta-штам коронавірусу є більш агресивним від попередніх, швидше поширюється і вимагає більше госпіталізацій та інтенсивної терапії. У «пріоритеті» по захворюваності – люди, старші 40 років.


«На сьогодні відомі два види захисту від цього небезпечного захворювання: перехворіти на нього та протягом тривалого часу мати антитіла до коронавірусу або зробити щеплення однією з чотирьох офіційно визнаних у різних країнах світу вакцин – Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac, Moderna. Ефективність щеплення, звісно, не захищає стовідсотково від хвороби, проте знижує ризик госпіталізації та важкого перебігу захворювання», – відзначив Юрій Корягін.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram