Версія для друку

Ліцей інформаційних технологій при ДНУ розпочав 30-й навчальний рік

30-й навчальний рік для Ліцею інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара розпочався приємною звісткою – ліцею надано статус наукового. Цю новину колективу оголосив директор ЛІТу Сергій Григор’єв на урочистостях, присвячених Дню знань. Високий статус цілком заслужений, адже ліцеїсти щороку стають фіналістами та переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, а захист наукових кваліфікаційних робіт передбачений навчальними планами для кожного випускника.

Із початком ювілейного навчального року ліцеїстів привітав ректор ДНУ професор Сергій Оковитий. Він розповів про широкі освітні можливості, що пропонує наш університет своїм студентам та проілюстрував це прикладами успішних кар’єр випускників ДНУ. «Цього року 23 випускники ЛІТу зараховані на 1 курс ДНУ імені Олеся Гончара. Крім спеціальностей, пов’язаних із ІТ галуззю та математикою, ваші випускники обирали філологію, економіку, біологію та інші фахи. Ми раді, що вони привносять в нашу велику університетську родину й кращі ліцейські традиції: справжнє братерство, готовність прийти на допомогу, потяг до знань і постійне прагнення розвиватися та вдосконалюватися», – наголосив Сергій Іванович.

Із переконливими аргументами щодо вступу до ДНУ виступили й колишні випускники ЛІТу, а нині студенти фізико-технічного факультету Михайло Фурсін та факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Владислав Чучва. Юнаки розповіли про свої студентські досягнення, наукові здобутки та поділилися порадами, як стати успішними вже на старті кар’єри.

У відповідь ліцеїсти продемонстрували гостям свої досягнення – наукові розробки і робочі моделі в галузі робототехніки, теплоенергетики та ракетобудування.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram