Версія для друку

Національний рекорд до Дня Незалежності

Давній партнер Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара в освіті та дослідженнях в аерокосмічній галузі ГО «Асоціація Ноосфера» встановила національний рекорд у категорії «Наука і технології».

Під час фестивалю DNIPRO OPEN SKY, що проходив на дніпровському аеродромі «Кам’янка» до відзначення 30-ї річниці Незалежності України, в повітря одночасно піднялися 447 блакитних і жовтих моделей ракет, наповнених нетоксичною фарбою холі національних кольорів. Безпрецедентну для України подію зафіксували представники Національного реєстру рекордів.

Старт

Патріотична акція організована ГО «Асоціація Ноосфера» (засновник – меценат і бізнесмен Макс Поляков) з метою привернення уваги молодого покоління до інженерії та ракетобудівництва. Підготовка тривала два місяці. Моделі за спеціальними схемами виготовляли конструктори-ракетомоделісти з чотирьох областей України: Дніпропетровської, Львівської, Сумської, Херсонської.

Вручення відзнаки про рекорд

Усі присутні на реєстрації рекорду отримали від організаторів подарункові стікери «Свідок ракетомодельного рекорду України». Також багато відвідувачів забирали патріотичні ракети з собою на згадку.

Зазначимо, що світовий рекорд з одночасного запуску ракет був встановлений два роки тому в Нідерландах. Там у небо піднялася 4231 модель, запуск яких готували понад 100 конструкторів. Саме цей старт увійшов до Книги рекордів Гіннеса як наймасовіший.

Ракетомодельний спорт – це технічний вид спорту, учасники якого змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску та пілотуванні моделей ракет. В Україні з 2012 року розвиток цього виду спорту відбувається за сприяння ГО «Асоціація Ноосфера» (Noosphere). Так, у 2015 році за сприяння Noosphere була організована європейська першість з ракетомодельного спорту, а 2016 року в Україні вперше пройшов чемпіонат світу з ракетомодельного спорту. Також з 2018 року в Україні проводяться унікальні змагання Ukraine Rocketry Challenge.

ГО «Асоціація Ноосфера»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram