Версія для друку

Із Днем Незалежності України!

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара разом із всією Україною долучився до відзначення головних державних свят. Учора наш колектив вшанував один із головних символів – Державний Прапор України. В урочистостях у Дніпрі, що проходили під найбільшим в регіоні національним стягом, взяли участь керівники області та міста, освітяни, духовенство. Делегацію від ДНУ очолили ректор Сергій Оковитий, перший проректор Олег Дробахін, в.о. проректора з наукової роботи Олег Маренков. Також на свято прийшли декани, викладачі, студенти нашого університету.

В новітній історії України із синьо-жовтим прапором пов’язані і здобуття Незалежності у 1991 році, й успіхи молодої держави в світових інтеграційних процесах, і героїчні перемоги наших військових, які щодня захищають рідну землю. Він став символом незламної стійкості нашого народу. Свято Державного Прапора об’єднало представників різних національностей, релігійних конфесій, політичних поглядів – усіх українців, які щодня будують сучасну сильну та незалежну державу.

«Сьогодні синьо-жовті прапори розвіюються не тільки над офіційними установами, закладами освіти, підприємствами. Приємно, крокуючи вулицями міста, бачити їх у вікнах і на балконах будинків, в автомобілях містян. Цей символ волелюбства об’єднав багато поколінь українців, які протягом століть виборювали самостійність і незалежність нашої держави. Щодня над головним корпусом Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара майорить державний прапор, об’єднуючи нас у прагненні розвивати університет, зміцнювати Україну», – сказав ректор університету професор Сергій Оковитий.

Сьогодні на Площі Героїв Майдану творчі колективи Палацу студентів ДНУ беруть участь у великому гала-концерті до 30-річчя Незалежності України. Народна студія сучасного вокалу «Мрія» та Народний ансамбль танцю «Веселка» запрошують всіх колег та студентів долучитися до свята та підтримати наших талановитих студентів о 18.30 на центральній площі Дніпра.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram