Версія для друку

Вітання ректора до 30-річчя Незалежності України

Шановні викладачі, співробітники, аспіранти та студенти!

Щиро вітаю велику університетську родину з 30-річним ювілеєм Незалежності України!

30-річчя в людському вимірі – це вік розквіту, впевненості в своїх силах. Це вік побудови стратегічних планів і чітке розуміння шляхів реалізації цих стратегій.

Звісно, в державницькому вимірі – це молодий вік, що означає етап становлення, визначення стратегічних векторів у системі геополітичних координат, завоювання сталих позицій у світі.

Україна як держава подолала нелегкий 30-річний життєвий шлях, на ньому були й ейфорія від перемог, і розпач від гірких поразок. Але ми чітко усвідомили, що прагнемо Незалежності, що ми – український народ – будемо захищати свою землю і відстоювати своє право бути господарями в своїй країні.

Наш Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара був створений у 1918 році, за часів першої Української Держави. Саме тоді прогресивна інтелігенція міста, отримавши підтримку уряду гетьмана Скоропадського, змогла втілити багаторічні прагнення і заснувати класичний заклад вищої освіти в регіоні з величезним промисловим і людським потенціалом.

Більше сторіччя ми передаємо з покоління в покоління безцінні знання, що набувають виключної значущості нині, в постіндустріальну епоху, плекаємо молодь, достойну продовжувати найкращі традиції державотворення. Наш славний університетський колектив виховав всесвітньо відомих учених і талановитих педагогів, конструкторів ракетної техніки і видатних літераторів, політиків і журналістів, правників та економістів, екологів і програмістів. І сьогодні десятки тисяч наших випускників, кожен у своїй галузі, розбудовують нашу державу, захищають її інтереси та примножують її здобутки.

Ми свідомі того, що саме нашим поколінням випала честь реалізувати одвічне прагнення українського народу до Незалежності, і ми з гідністю наповнюємо кожен день життя України сумлінною працею і старанним навчанням, науковими відкриттями і міжнародними проєктами, спортивними перемогами і мистецькими акціями.

Шановні колеги і друзі! Бажаю всім миру в нашому рідному домі, добробуту і злагоди вашим родинам, а нашій молодій Державі-Україні посісти гідне місце в співдружності незалежних європейських держав.

Із повагою

ректор Сергій Оковитий

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram