Версія для друку

Абітурієнтам: про ДНУ – вустами студентів

Вітаємо, старшокласнику і старшокласнице!

Мрієш вступити до ДНУ, але досі вагаєшся із вибором дисципліни?

Ми допоможемо тобі зробити правильний вибір! ДНУ пропонує тобі 89 освітніх програм за 72 спеціальностями. Як серед них знайти свою?!

Студенти старших курсів діляться з тобою своїми історіями навчання у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара!

Із нашого проєкту «Про ДНУ – вустами студентів» ти дізнаєшся про:

  • освітні програми
  • академічну мобільність
  • перспективи працевлаштування та інші переваги
  • Про це тобі докладно і зрозуміло розкажуть наші студенти. Переходь на YouTube-канал ДНУ та дізнайся із перших вуст, як вони обирали свою спеціальність? Чим їм подобається свій факультет і які актуальні профільні дисципліни там вивчають? Які унікальні можливості факультет надає студентам під час навчання та як готує до майбутнього кар'єрного старту?

    Студентка факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Анастасія Рижкова розповідає про освітню програму 231 Соціальна робота. Від Анастасії дізнаєшся про престижність фаху соціального працівника у Європі та його багатогранність. Соціальним менеджерам потрібні знання із соціального забезпечення, кадрового менеджменту, соціальної педагогіки, психології, ораторського мистецтва. Проте запорука успіху в професії – вміння розуміти інших, переконана Анастасія. Дівчина розповість про доброзичливу атмосферу на факультеті, що, долучаючись до роботи в студентській раді факультету, можна розвивати важливі сьогодні навички soft skills, а також про поєднання навчання і роботи в приватній дитячій школі з розвитку дітей.

    Студентка факультету економіки Катерина Рябук розповідає про освітню програму Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. Катерина на власному досвіді переконалася, що позначка в резюме «Випускник факультету економіки ДНУ» при працевлаштуванні дає помітні переваги. Дівчина вважає, що її практика на підприємстві була б неможливою без теоретичних базових знань, які дають дисципліни «Стратегічне управління підприємством», «Економічна безпека підприємства» та інші. Для того, щоб досягти успіху в професії, Катерина радить за особистими навичками і вміннями випереджати своїх конкурентів, бути відповідальними, цілеспрямованими, оригінальними і комунікабельними.

    Інтерн факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Максим Луста розповідає про освітню програму 224 Технології медичної діагностики та лікування. Максим радить: якщо хочеш стати лікарем-лаборантом чи епідеміологом, імунологом, бактеріологом, тобі точно варто навчатися в ДНУ. Багато спеціальних дисциплін, таких як «Мікробіологія», «Вірусологія», «Оцінка лабораторних методів», «Клінічна патогістологія», розкривають усі методи лабораторної діагностики і дозволяють правильно інтерпретувати результати лабораторних досліджень. Максим розповідає про студентоцентричний принцип на факультеті та всебічну підтримку студентів, можливість обирати індивідуальну траєкторію навчання, цінну практику в різних закладах охорони здоров’я та студентське самоврядування, завдяки якому можна розкривати всі свої таланти. Для того, щоб досягти успіху в професії, інтерн радить вступникам постійно розвивати клінічне мислення.

    Магістр факультету систем і засобів масової комунікації Артем Россінський розповідає про освітню програму 061 Журналістика. Від Артема дізнаєшся, що на факультеті вчать, як створювати газети і відеоматеріали, як удосконалювати дикцію та слідкувати за змінами в українському правописі, а також про практику в регіональних ЗМІ. Артем радить не пропускати теорію, багато писати, ловити світові тенденції і не забувати про власну ідентичність.

    Студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин Поліна Гутовська розповідає про освітню програму Соціологія. Поліна переконана: якщо ти всебічно розвинена людина – то тобі точно на «Соціологію». Адже це специфічна професія, яка поєднує знання з політології, філософії, економіки і навіть екології. Дівчина вважає, що поєднувати навчання і роботу можливо, але шкідливо для здоров’я. Формула успіху для Поліни – емоційний інтелект та критичне мислення.

    Максим Чурков – магістр факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, який навчається за спеціальністю «Філологія (Германські мови та літератури. Переклад включно)» та успішно здобуває фах перекладача з німецької й англійської мов. Максим ділиться досвідом свого навчання за програмою академічного обміну в Університеті Кобленць-Ландау (Німеччина), розповість про роботу перекладача, вивчення іноземних мов та захоплення поезією.

    Студент факультету суспільних наук і міжнародних відносин Євгеній Литвинчук розповідає про освітню програму Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. Від Євгенія дізнаєшся про вивчення двох мов на факультеті, програми обміну та подвійні дипломи, про актуальні профільні дисципліни, зокрема, «Дипломатію» та можливості різносторонньої самореалізації на численних професійних і креативних заходах.

    Студентка 4 курсу факультету психології та спеціальної освіти Аліна Московченко розповідає про спеціальність 016 Спеціальна освіта. Аліна каже: «Якщо ти відчуваєш в собі хист до педагогічної діяльності або ти дуже любиш дітей – то я тобі раджу нашу спеціальність». Спеціальність Спеціальна педагогіка поєднує різні галузі, і ти можеш вибрати саме те, що тобі подобається. Всі напрямки є дуже актуальним, і ти можеш обрати свій профіль і розвиватися. Аліна розповідає про підвищену стипендію, широкі можливості працевлаштування, актуальність спеціальності та практичний досвід роботи з дітьми вже з перших курсів. А також про багатогранне і цікаве життя факультету, студентські активності.

    Євгеній Васильченко презентує Юридичний факультет і спеціальність 081 Право. Євгеній з дитинства мріяв бути справедливим захисником своїх рідних та друзів, тому обрав саме цю спеціальність. Він впевнений: якщо ти цілеспрямований, активний та правдолюб – то тобі на спеціальність Право! Випускник бакалаврату вважає профільні предмети актуальними, базову практику – корисною, а дистанційне навчання дозволило поєднувати університет з роботою за фахом. Як голова студради Євгеній запрошує долучитися до студентської родини юридичного факультету!

    Студентка 4 курсу історичного факультету Лідія Захарова розповідає про спеціальність 014.03 Середня освіта. Історія. Лідія дає поради, як отримати іменну Президентську стипендію, де легше знайти роботу за спеціальністю і що потрібно, щоб стати фахівцем своєї справи. Також випускниця бакалаврату ділиться спогадами про студентський науковий гурток, який в «докарантинні» часи проходив у форматі чаювання з деканом. Лідія каже: «Для того, щоб досягти успіху в професії викладача, треба навчатися впродовж всього твого життя. І треба любити свою професію. Тож приходь, ми чекаємо на тебе!»

    Магістр кафедри географії історичного факультету Юрій Панін розповідає про спеціальність 014.07 Географія. Випускник запевняє що історичний факультет самий душевний і теплий, з сімейною атмосферою навчання та величезною підтримкою педагогів. Також Юрій розповідає про цікаві навчальні практики, актуальність та інноваційність дисциплін, які викладаються протягом навчання в бакалавраті та магістратурі. Молодий викладач-географ запевняє, що попит на спеціалістів на ринку праці високий.

    Випускниця 4 курсу факультету психології та спеціальної освіти Анастасія Бескровна розповідає про спеціальність 053 Психологія. Анастасія говорить про відвертість у спілкуванні з педагогами, про волонтерську діяльність, про актуальні профільні дисципліни, про практику на факультеті, роботу під час навчання, пошук роботи та актуальність психологів у такий нелегкий час. Дівчина радить: «Обирай ту спеціальність, на яку прагнеш! Приєднуйся до факультету і ти знайдеш те, що тобі буде цікаво. І станеш справжнім професіоналом!»

    Маргарита Гордієвич – студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства розповідає про спеціальності 014 Середня освіта (Середня освіта: українська мова і література) і 035 Філологія (Українська мова та література). У відео Маргарита дає поради про те, як можна поєднувати навчання і роботу, як успішно паралельно навчатися на двох факультетах. Від Маргарити дізнаєшся про попит на ринку праці на фахівців-філологів, про насичене студентське життя та про особливості роботи учителем у школі.

    Студентка 3 курсу Катерина Лушня факультету прикладної математики спеціальності 113 Прикладна математика ОП Комп’ютерне моделювання та технології програмування. Катерина розкаже тобі про колектив факультету, про дружніх старшокурсників, про активності студентської ради, крутих викладачів, компанії партнерів-роботодавців, можливості навчатися закордоном та попит на ринку праці. «Наша спеціальність не буде ставити тебе в рамки професії. Якщо із програмуванням не складеться, ти завжди можеш стати бізнес-аналітиком або проджект-менеджером, і незалежно від того, який вибір ти зробиш, прикладна математика тобі знадобиться в майбутньому», - говорить Катерина.

    Олександра Змієвська – студентка факультету прикладної математики спеціальності 124 Системний аналіз. Олександра розповідає про свої професійні здобутки вже на 4 курсі. Говорить про актуальність подачі матеріалу від викладачів та засвоєння вивченого на практиці. Про ґрунтовну базу знань з математики, яка дозволить працювати в будь якій сфері, та нові оснащені аудиторії на ФПМ. Також ти дізнаєшся про прогресивний та актуальний ринок праці. Олександра радить абітурієнтам: «Раджу вам не тільки навчатися в аудиторіях чи дистанційно, а й брати участь у всіх заходах від факультету, щоб насолоджуватися студентським життям. Думайте про своє майбутнє та приходьте на факультет прикладної математики, щоб в майбутньому стати IT-спеціалістом».

    Бахметьєв Богдан студент 4 курсу факультету прикладної математики спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення. Богдан говорить: «Факультет прикладної математики активно співпрацює з різними IT-компаніями від гігантів до маленьких! У нас багато різних інтернатур, тож роботу ти знайдеш легко і завжди!». Студент розповідає про велику родину факультету прикладної математики, саппорт від початку навчання, про різноплановість навчальних дисциплін, співпрацю з IT-компаніями, різновиди виробничої практики, допомогу викладачів та старшокурсників на всіх етапах навчання. Богдан як голова студентської ради ФПМ запевняє, що факультет – це професійне ком'юніті, яке з тобою назавжди.

    Єгор Поливанов – студент хімічного факультету розповідає про спеціальність 181 Харчові технології. Від Єгора ти дізнаєшся про невимушену атмосферу на факультеті, активну співпрацю з підприємствами галузі, профільні дисципліни «Харчові технології», «Основи кулінарного мистецтва», «Основи молекулярної кухні», «Барна справа», завдяки яким студенти набувають актуальних навичок під час навчання.

    Анна Скворцова – студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин, яка розповідає про освітню програму Політологія. Анна вважає: ДНУ – 50% успіху в твоїй кар’єрі. Вона у захопленні від насиченого студентського життя, як у фільмах, великої уваги факультету до актуальних та універсальних дисциплін: «Політичний маркетинг», «Політичні технології», «Політичний PR». На її думку, відповідальний студент не матиме проблем зі складанням сесії. Також Анна розповість про пізнавальну й змістовну практику у департаменті соціальної політики міськради та поєднання навчання з роботою у сфері соціологічних опитувань.

    Олександр Добродомов – студент фізико-технічного факультету розповідає про освітню програму Авіаційна та ракетно-космічна техніка. Олександр переконаний, що успіх у цій професії залежить від вміння вирішувати нестандартні завдання. Фізтех тобі в цьому допоможе – тут на тебе чекають захопливі профільні дисципліни, зокрема «Матеріалознавство», практика на всесвітньовідомих підприємствах, лабораторії із сучасним обладнанням, наприклад, принтерами для 3D-друку, участь у проєкті «Студентська ракета», де студенти застосовують свої знання й креативність, набувають цінних навичок. Олександр розповість про великий попит на фахівців галузі, адже окрім державних підприємств, сьогодні в Україні чимало приватних космічних компаній. Порада Олександра абітурієнтам – обирати фах із розумом.

    Анастасія Орішечок – студентка фізико-технічного факультету розповідає про освітню програму Кібербезпека. Анастасія вважає, що кібербезпека – напрямок майбутнього та розповідає про улюблений предмет – «Криптографію». Дівчина поєднує навчання з обов’язками голови студради факультету. Анастасія радить абітурієнтам отримувати максимум від студентського життя, розвиватися у різних напрямках, брати участь у всіх заходах, проходити додаткові курси, робити все своєчасно.

    Студентка факультету економіки Катерина Хрулькова розповідає про освітню програму Міжнародний туризм. Дівчина переконана, якщо ти мрієш відкрити власну туристичну агенцію – тобі на економ ДНУ! Тут молоді викладачі-практики передають новітні знання з організації туристичної справи, студенти отримують фаховий досвід на виїзних практиках та кращих підприємствах туристичної галузі України, а ще ґрунтовно вивчають декілька іноземних мов. Дізнайся більше про сучасні дисципліни, що вивчаються на факультеті, а також особисті поради Катерини щодо навчання, аби стати гідним спеціалістом своєї справи!

    Мрій! Думай! Обирай ДНУ!

    Інформаційно-аналітичне агентство
    Дніпровського національного університету


    ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram