Версія для друку

Кіно, ігри та смаколики: студенти вітають вступників

У суботу, перший із двох вікендів, запланованих в ботанічному саду студентами і викладачами Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, зібрав цікавих до студентського життя абітурієнтів.

Для відвідувачів було обладнано кілька лаунж-зон, де в спекотну погоду можна було затишно відпочити із друзями, поспілкуватися та дізнатися цікаві подробиці про навчання і студентське життя. У хвойній зоні співробітники Палацу студентів ДНУ обладнали кінотеатр просто неба, де транслювалися улюблені сезони «Теорії великого вибуху». Бугагашеньки дійсно створювали чудовий настрій із присмаком сарказму та ностальгії. Смачний супровід гарантували дівчата на фудкорті, які пригощали смаколиками, чаєм та кавою.

Для бажаючих активного відпочинку кафедра фізичного виховання та спорту підготувала м’ячі та ракетки. Філологи та фізики чудово залучали вступників до командних ігор. Випускниця Анна Кісилиця збирається вступати на спеціальність Дизайн, вже навіть пройшла перший етап творчого конкурсу. «Я для себе визначила ДНУ першим пріоритетом, тут складаю творчий конкурс. Сьогодні поспілкувалася з дівчатами та заступницею деканеси Вікторією В’ячеславівною. Пограла зі студентами у волейбол. Дуже сподіваюся вступити до вас», – говорить дівчина.

Студентка першого курсу факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Олеся Савченко так пояснює свою мотивацію до участі в DNU_weekend: «Я чудово пам’ятаю себе минулого року, було багато хвилювань: чи знайду нових подруг, чи будуть викладачі дуже вибагливими і прискіпливими, чи вдасться влитися в студентський гурт факультету? Запитань було більше, ніж відповідей, тому сьогодні намагаємося затоваришувати із абітурієнтами і зробити їхню адаптацію до студентського життя безтурботною».

За шахами проводили дозвілля студенти факультету прикладної математики. Саме майбутнім ІТ-шникам було довірено допомогу в реєстрації електронних кабінетів вступників. Першим вирішив поєднати відпочинок із оформленням електронного кабінету випускник бакалаврату факультету медичних технологій діагностики і реабілітації Володимир Капінус, який подаватиме заяву до магістратури. Хлопці швидко зареєстрували кабінет і продовжили шахову партію, залучивши й Володимира до гри.

Для випускниці Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ Катерини Машинсон, яка провела вікенд у ботанічному саду, вибір також очевидний: «Я збираюся вступати на факультет прикладної математики ДНУ, а сьогодні чудово відпочиваю із випускниками ДЛІТу минулих років, які радо прийняли мене до своєї команди. Я хочу обрати першим пріоритетом спеціальність 121 Інженерія програмного забезпечення, думаю, що пройду на бюджет, адже маю високі бали ЗНО».

Як зазначив заступник відповідального секретаря приймальної комісії ДНУ доцент Олександр Кузенков, формат і місце заходу обрані так, щоб студенти й абітурієнти почувалися максимально комфортно. «Ми організували три зони відпочинку: кіноперегляд, настільні та активні ігри та фудкорт. Пропонуємо нашим гостям вільне спілкування, відповіді на всі запитання, що їх бентежать, та допомогу в електронній реєстрації кабінета вступника. Наступної суботи будемо допомагати подавати заяви, завантажувати документи тощо. Звісно, цією послугою від Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара будь-хто може скористатися щодня в консультативному пункті в приймальній комісії, що розташована в 14-му корпусі. Туди за допомогою в оформленні електронного кабінету щодня звертаються від 20 до 30 вступників. Але ми вирішили запропонувати ще й таку цікаву форму для вступників. Тож, запрошуємо всіх вступників наступної суботи до ботанічного саду знову», – запросив Олександр Олександрович.

Цікава розповідь про DNU_weekend від журналістів 9-го каналу

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram