Версія для друку

ДНУ – учасник засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти з КНР

23 червня у форматі відеоконференції відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом КНР. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на зустрічі представляли ректор Сергій Оковитий та проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайло Д’яченко.

Усього у заході взяли участь представники шести українських закладів вищої освіти – Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Сумського державного університету, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Українського державного університету залізничного транспорту, Національного університету «Чернігівська політехніка». Українську делегацію очолив Голова української частини Підкомісії, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, китайську – Голова китайської частини підкомісії, заступник Міністра освіти Китайської Народної Республіки Тянь Сюєцзюнь.

За підсумками засідання Підкомісії був затверджений План заходів Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти на 2021-2023 роки, що передбачає наступні пріоритетні напрями співпраці: здійснення обміну інформацією про реформи й нові підходи в освітніх сферах обох країн; проведення спільних заходів між профільними міністерствами й університетами України та Китаю для обміну досвідом та передовими практиками у контексті створення і функціонування цифрових освітніх платформ для дистанційного навчання в умовах пандемії, а також надання всебічної підтримки вивченню мови, літератури та культури обох країн, сприяння діяльності існуючих і заснування нових Інститутів Конфуція в Україні та Центрів вивчення України в Китаї.

«Традиційно у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара навчається багато студентів із Китайської Народної Республіки. Наш університет у цій країні відомий, а дипломи ДНУ користуються визнанням. Ми також підтримуємо добрі стосунки з випускниками різних років. І завдяки участі у цій міжурядовій програмі ми прагнемо збільшити кількість студентів з Китаю, які навчатимуться в ДНУ. Зазначу, що на сьогодні Дніпровський національний університет – єдиний ЗВО регіону, який готує класичних філологів-фахівців зі східних мов (китайської та японської). Також ми організовуємо відкриття Інституту Конфуція на базі кафедри порівняльної філології східних та англомовних країн ДНУ. На жаль, пандемія трохи пригальмувала наші плани, але наразі ми активно поновлюємо підготовчі роботи. Адже для нас дуже важливо, щоб студенти ДНУ мали змогу не тільки високоякісно вивчати китайську мову (з подальшим офіційним тестуванням та підтвердження кваліфікації на її викладання), а й всебічно вивчали і науково досліджували літературу, культуру та традиції східних країн», – прокоментував ректор ДНУ Сергій Оковитий.

Докладно про засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти читайте на сайті Міністерства освіти і науки України.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
за матеріалами сайту МОНУ
Фото: пресслужба МОНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram