Версія для друку

Нові здобутки колективу кафедри адміністративного і кримінального права

Наприкінці травня на відкритому засіданні кафедри адміністративного і кримінального права Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара урочисто привітали завідувачку кафедри, докторку юридичних наук, заслуженого юриста України Тетяну Корнякову. За багаторічну працю, видатні наукові досягнення Тетяна Всеволодівна отримала наукове звання професора.

Крім того, вручили атестати доцента кафедри адміністративного і кримінального права професору Олександру Васильовичу Сачкові та доцентці кафедри Олені Вадимівні Лаховій.


Привітали з отриманням диплома докторку філософії викладачку кафедри Ірину Миколаївну Климюк, з успішним захистом докторської дисертації – Євгенію Анатоліївну Кобрусєву.

Кафедра щиро радіє досягненням своїх колег та пишається спільними здобутками.

Зазначимо, що цього року юридичний факультет ДНУ увійшов до топ-100 факультетів України за версією Forbes, посівши 10-у сходинку у топ-10 факультетів права. Ці досягнення стали можливими завдяки самовідданій праці фахівців юридичного факультету, які реалізовують себе як викладачі, науковці, практики, керівники підрозділів та яскраві особистості. У літопис кафедри адміністративного і кримінального права і загалом юридичного факультету яскраві сторінки історії вписують професори: О.Л. Соколенко (деканеса юридичного факультету); Т.В. Корнякова (завідувачка кафедри); доктори юридичних наук: Н.С. Юзікова, О.В. Сачко (заступник декана з виховної роботи, голова профбюро факультету, відповідальний секретар відбіркової комісії), Б.В. Шуба, В.С. Гошовський, Є.А. Кобрусєва (заступниця декана з наукової роботи та міжнародних зв'язків), доценти: О.П. Литвин (секретар вченої ради факультету), О.В. Лахова, Є.О. Яковенко, кандидати юридичних наук: В.В. Хейлик, Ю.В. Живова, І.М. Климюк, асистентка кафедри аспірантка О.О. Дриголь (заступниця декана з навчальної роботи).


На кафедрі примножуються та збагачуються традиції творчого пошуку, інтелектуальної свободи, наукової підтримки студентів та молодих науковців, обміну досвідом та залучення практичних працівників судових, правоохоронних та правозахисних органів до передачі практичних навичок і практики правозастосування під час викладання на юридичному факультеті. Науковий та викладацький рівень фахівці факультету підвищують на міжнародних стажуваннях у країнах ЄС.

Багаторічна кропітка праця науковців кафедри стала результатом захисту їхніми учнями понад 30 дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата та доктора юридичних наук, доктора філософії за спеціальністю 081 Право. Так, у О.Л. Соколенко захистилися 14 науковців, Т.В. Корнякової – 8, Н.С. Юзікової – 5, Б.В. Шуби – 4. Наукова робота не припиняється з понад 50 аспірантами кафедри.

Наукову експертизу дисертаційних досліджень здійснюють Т.В. Корнякова, Б.В. Шуба та Н.С. Юзікова у межах спеціалізованих вчених рад.

З 2005 р. професорка Т.В. Корнякова є членом редакційної колегії журналу «Право України» та з 2015 року – журналу «Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції» (м. Дніпро).

Для забезпечення навчального процесу при кафедрі діє створена у 1998 р. навчально-методична лабораторія криміналістики, де проводяться практичні заняття з техніки, тактики та методики слідчих дій, використовується база макетів кримінальних справ, слідчі валізки та створено криміналістичний музей.

За ініціативи професора О.В. Сачка на факультеті функціонує футбольний клуб «Юрист». Наша футбольна команда постійно тренується на базі університету, бере участь у різноманітних футбольних змаганнях, які проводяться під керівництвом Федерації футболу України, обласної Федерації футболу, управління молоді та спорту обласної державної адміністрації, Ради молодих вчених Дніпропетровської області, спортивного товариства «Динамо» та інших.


З метою профорієнтаційної роботи та поповнення складу футбольного клубу новими студентами кафедра щороку проводить різноманітні спортивні заходи, до яких залучаються близько 300 випускників шкіл міста та області. А саме: Відкритий кубок ректора ДНУ, Кубок декана юридичного факультету та інші.

На кафедрі діє Дніпропетровський осередок Кримінологічної асоціації України, який очолює докторка юридичних наук, член Координаційного бюро з проблем кримінології Н.С. Юзікова.

Викладачі кафедри опублікували понад 100 наукових праць в Україні, Австрії, Азербайджані, Словенії, Польщі, ФРН, Канаді, США, Італії та інших країнах, серед яких близько 20 публікацій індексовано у науковометричних базах Web of Science, Scopus.

Доцентка О.В. Лахова, асистентка кафедри О.О. Дриголь активно співпрацюють із Центром оцінювання якості освіти МОН України щодо керівництва та організації пунктів тестування з основних предметів ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ на посаді відповідальних за пункт тестування; доцентки Є.А. Кобрусєва та О.В. Лахова атестовані МОН розробниками тестової бази для ЄФВВ за спеціальністю 081 Право; асистентка О.О. Дриголь – заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії ДНУ.

Кафедра адміністративного і кримінального права нагороджена грамотою Спілки юристів України за провідну наукову діяльність (2020 р.).

У вересні 2021 року кафедра відзначатиме 30-тирічний ювілей.

Кафедра адміністративного і кримінального права


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram