Версія для друку

На історичному факультеті визначили переможців конкурсу курсових робіт пам’яті Олександра Хмельникова

Конкурс курсових робіт на честь колишнього проректора з адміністративно-господарчої роботи, відомого громадського діяча та щирого колеги Олександра Григоровича Хмельникова провели на кафедрі всесвітньої історії, де останні роки він працював викладачем.

Переможців привітали в.о. ректора ДНУ професор Сергій Оковитий, декан історичного факультету професор Сергій Світленко, завідувач кафедри всесвітньої історії доцент Дмитро Архірейський, викладачі кафедри.


Дмитро Архірейський згадує: «Багато років Олександр Григорович працював саме на кафедрі всесвітньої історії, був заступником декана з виховної роботи, складав розклади, розробив багато методичних посібників. Я чудово пам’ятаю курси, які мені, моїй групі викладав ОлександрГригорович, і дуже приємно, що ми вручаємо відзнаку на честь людини, яка живе в нашій пам’яті».


Про відмінне почуття гумору Олександра Хмельникова студентам розповів доцент кафедри Альберт Венгер: «Олександр Григорович був директором університетської команди КВН ДГУ, автором книги «ДГУ: вид сзади», яка вже стала бібліографічною рідкістю. У книзі були зібрані кумедні історії з життя студентів та викладачів, а сам Олександр Григорович завжди брав участь у факультетських конкурсах, святах, КВК, навіть у спортивних змаганнях. Його жарти цитували й студенти, й викладачі».


Син Олександра Григоровича Артем Хмельников подякував організаторам заходу на пошану його батька: «Ми пишаємося власними батьками. Мені дуже тепло від того, що у нас тут сьогодні відбувається, що є така ініціатива кафедри всесвітньої історії – вшанувати пам'ять людини, з якою ви працювали. Батько казав: “Синку, історія – це те, що ти робиш сьогодні”. Тільки з роками я зрозумів значення цього вислову. Хочу звернутися до студентів: ті кроки, які ви робите в науці, громадській діяльності, будуть колись історією. Зичу вам робити це гідно, тримати високу планку, яку має наша альма-матер».

Разом із Сергієм Оковитим грамоти та грошові відзнаки переможцям вручали Артем Хмельников та Андрій Нікітін, випускник історичного факльтету, а нині журналіст.


За підсумками конкурсу, перше місце посів Євген Филь, друге – Олександр Оверченко, третє – Микита Варченко, Богдан Гальченко, Ада Дороганова. Заохочувальні призи отримали Михайло Баланда і Надія Прокопенко.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram