Версія для друку

Фахівці ДНУ відвідали Солонянську школу

27 травня науковці природничих факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на чолі з в.о. ректора Сергієм Оковитим завітала до Солонянської загальноосвітньої школи I-III ступенів.

На свято останнього дзвоника вчителі опорної школи запросили університетських фахівців, щоб не просто дати щирі напуття на доросле життя, а й зорієнтувати випускників, який шлях обрати в майбутньому.

На думку директора школи Володимира Сергієнка, приклад колишнього випускника школи, а нині доктора хімічних наук, професора та виконувача обов’язків ректора має надихати молодь на вступ до ЗВО та сумлінне навчання.

Відповідаючи на запитання школярів, Сергій Оковитий розповів про захоплення хімією з дитинства, стажування в закордонних університетах, закликав юнаків та дівчат ставити собі високі цілі та досягати їх.

Як втілити свою мрію й отримати бажану освіту в Дніпровському національному університеті, школярам докладно пояснив відповідальний секретар приймальної комісії ДНУ Михайло Дергачов. Він зосередив увагу випускників на особливостях цьогорічної вступної компанії, а також окреслив переваги навчання в університеті, зокрема близько тисячі місць за державним замовленням, та перспективи майбутнього працевлаштування. Абітурієнти, насамперед, дізналися, як зорієнтуватися при виборі спеціальності та розібратися з визначенням пріоритетів при поданні заяв.

Також для молодших учнів Солонянської школи був проведений науковий пікнік, де школярі мали змогу ознайомитися з експериментальною фізикою та хімією.

Декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, доцент М. Дергачов провів декілька наукових експериментів. Використовуючи нестандартний підхід до аналізу наукових явищ, у своєму майстер-класі з фізики Михайлу Петровичу вдалося наочно продемонструвати дітям сутність різних фізичних процесів.

Інші представники ДНУ так само дивували учнів захопливими науковими дослідами. Наприклад, із особливою цікавістю школярі спостерігали над процесами горіння металів, солей та органічних речовин – яскравими й незвичними експериментами з науково-популярної хімії, які презентував директор НДІ хімії та геології, доктор хімічних наук Віталій Пальчиков.

Не менш жвавий інтерес учнів Солонянської опорної школи викликала локація біолого-екологічного факультету ДНУ. На ній кандидат біологічних наук завідувач кафедри загальної біології та водних біоресурсів, доцент Олег Маренков проводив показове вимірювання кількості нітратів в овочах та фруктах. Школярі активно долучалися до проведення цих корисних досліджень й ставили Олегу Миколайовичу багато важливих і слушних запитань.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram