Версія для друку

Кращі викривальники фейків – журналісти ДНУ

Таким висновком завершився перший сезон в історії «Фейкотрощ» Всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності серед студентів у форматі брейн-рингу. Боротьба в змаганнях, альтернативних традиційним олімпіадам та конкурсам, надовго запам’ятається нашим учасникам шаленим драйвом, азартом, гострими та креативними запитаннями. П’ять раундів, у кожному – шість завдань, на виконання яких надавалося лише 8 хвилин. Боротьба була запеклою, питання змушували «кипіти мізки» і миттєво знаходити правильні відповіді.


Команда «Медіаварта Дніпра», яка складалася з магістрів факультету систем та засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, отримала блискучу й переконливу перемогу. Організатор Олімпіади, керівник фактчекінгового проєкту «Без Брехні» Олександр Гороховський назвав наших учасників справжніми борцями з фейками, «акулами фейкотрощення». Це висока оцінка, яка свідчить і про рівень підготовки студентів, і про професіоналізм викладачів факультету, які зазвичай багато уваги приділяють питанням медіаграмотності та фактчекінгу.

Усього в Олімпіаді взяло участь 30 команд з різних вишів України. До фіналу увійшли лише п’ять: окрім «Медіаварти», за титул кращих борців з фейками змагалися студенти з Острозької політехніки, Маріупольського держуніверситету, Київського національного університету культури і мистецтв, Львівської політехніки. Наша команда була найменшою за кількістю учасників і водночас найпродуктивнішою.


Вітаємо з перемогою і пишаємося Катериною Моисеєнко, Анастасією Глущенко, Аліною Вовкобой, Яною Юхименко, Ольгою Миргородською. На думку студенток, ця перемога є командним здобутком усього факультету. І вона свідчить про те, що критичне мислення нового покоління журналістів здатне гідно протистояти фейкам та маніпуляціям.

Чекаємо на наступний сезон змагань, аби випробувати свої сили знову. ФСЗМК ДНУ – форпост якісної журналістики.

Марія Бутиріна, завідувачка кафедри
масової та міжнародної комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram