Версія для друку

ДНУ і турецький університет провели воркшоп з біології

Наприкінці квітня в рамках діючої міжнародної угоди між Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара та Бінгольським Університетом (Туреччина) відбувся Воркшоп БУ-ДНУ 2021 «Актуальні аспекти аграрної, молекулярної біології, генетики, біохімії та ветеринарної медицини».


Роботу воркшопу відкрили в.о. ректора ДНУ, професор Сергій Оковитий та ректор Бінгольського університету, професор Ібрагім Капак.

До роботи наукового семінару долучилися 68 учасників, зокрема науковці НДІ біології ДНУ, співробітники, аспіранти та магістри біолого-екологічного факультету. Також учасниками семінару були науковці Дніпровського державного аграрно-економічного університету.


Науковці обговорювали новітні технології сучасної молекулярної біології та біохімії, діагностики ветеринарної медицини та екологічного біомоніторингу, розповсюдження Covid-19 серед різних тварин.

Були презентовані нові експериментальні дані стосовно регуляторних властивостей пептидів мурамілу (Віктор Недзвецький), персоніфікованого лікування раку: синтетичних летальних взаємодій у шляхах відновлення ДНК (Рамазан Гюндогду). Визначені шляхи діагностичної оцінки накопичення окисномодифікованих протеїнів за умов внутрішньомозкового крововиливу (Галина Ушакова), особливості реакції астроглії за умов стресу та розвитку кардіоміопатії (Олена Довбань), розглянуто екологічний біомоніторинг (Віктор Гассо та Муса Тартик) тощо.


Наприкінці наукового семінару обговорили співпрацю в рамках діючих міжнародних угод та залучення аспірантів і студентів ДНУ та Бінгольського університету до академічної та наукової мобільності.

Галина Ушакова,
завідувачка кафедри біохімії та фізіології


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram