Версія для друку

До 9 травня в ДНУ оновили монумент загиблим у роки Другої світової війни

До Дня пам’яті і примирення в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара оновили меморіальну стелу загиблим у Другій світовій війні студентам, аспірантам і викладачам університету. Саме тут, біля наукової бібліотеки, традиційно збирається університетська громада з нагоди пам’ятних дат.


Ремонтні роботи з реконструкції монументу виконані будівельною компанією «Моноліт», яку очолює випускник геолого-географічного факультету ДНУ 2006 року, керівник ГО «Комфортна країна» Вадим Шуйдін. Вадим Михайлович усі ці роки підтримує зв’язок з альма-матер. «Розумію, що університет переживає певні фінансові труднощі, тож по можливості прагну допомогти, особливо у такій дорогій кожному серцю справі, як збереження пам’яті про полеглих у Другій світовій. Університетський меморіал був споруджений у 2005 році, деякі його елементи вже зазнали руйнувань через просідання фундаменту. А саме розтріскалися гранітні плити на консольних конструкціях, декілька плит відійшли від конструкцій. Усі пошкоджені плити ми повністю розібрали, зробимо блокування, відновимо усі елементи й установимо нові гранітні панелі».

Вадим Шуйдін плекає надію, що наступним спільним проєктом із Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара буде встановлення меморіалу випускникам ДНУ, загиблим в АТО.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram