Версія для друку

Олімпіада з медіаграмотності «Фейкотрощі»: перемога за журналістами ДНУ

Команда факультету систем та засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара «Медіаварта Дніпра» здобула перемогу в запеклому турнірі під красномовною назвою «Фейкотрощі». Уперше Олімпіада з медіаграмотності проходила у форматі брейн-рингу, що надавало гостроти і напруженості боротьбі за пальму першості.

Фейки, маніпуляції, шахрайство, клікбейтні заголовки, аргументи правдивості, інсайди – це далеко не всі поняття, які були закладені в ситуативні завдання. Команда факультету систем і засобів масової комунікації з першого ж раунду вийшла у лідери і тримала лідерські позиції протягом усієї гри. Суперники з Миколаєва, Херсона, Львова, Одеси, Житомира були справжніми «акулами» медіаграмотності, що не давало можливості послабляти зусилля. Протягом трьох годин студенти спеціальності «Журналістика» Анастасія Глущенко, Аліна Вовкобой, Катерина Моисеєнко, Ольга Миргородська, Яна Юхименко вдало «трощили» фейки.

Після гри переможниці зізналися, що вже давно не відчували таких емоцій і такого інтелектуального драйву, як під час турніру.

«Гра була класною. Сподобалася і робота організаторів – нам видали матеріали для підготовки, провели тренувальне заняття, поспілкувалися з нами і дали поради з організації роботи в команді. Деякі завдання гри були складними, але адреналін виділяється, мозок працює, команда підтримує! Гра дала можливість застосувати теоретичні знання на практиці. Особливо сподобався смак перемоги», – ділиться враженнями капітан команди Катерина Моисеєнко.

За можливість набуття знань з медіаграмотності у новітньому креативному форматі команда вдячна ГО «Центр аналітики і розслідувань» та засновнику фактчек-проєкту «БезБрехні» О. Гороховському.

Марія Бутиріна,
професорка, завідувачка кафедри
масової та міжнародної комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram