Версія для друку

Міжнародний день математики на мехматі

Щорічно 14 березня святкують Міжнародний день математики. Саме тому березень насичений заходами на механіко-математичному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Також 14 березня відзначається День числа П. – неофіційне свято, присвячене математичній величині П. У прийнятому в США форматі воно записується як 3.14, що є трьома першими розрядами числа П. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом з датою складає перші шість знаків числа П. (3,14159).

Для школярів старших класів та майбутніх абітурієнтів березень розпочався з онлайн-марафону «Підготовка до ЗНО з математики» від механіко-математичного факультету. За два тижні зареєструвалися понад 200 учасників з усієї країни. Оскільки було багато охочих долучитися серед тих, хто не встиг зареєструватися в зазначені терміни, марафон довелося провести на тиждень пізніше.

Головною метою марафону було розібрати теми із ЗНО з математики, при розв’язанні яких у старшокласників щорічно виникають труднощі. Ми прагнули допомогти учням завчасно дізнатися, які теми вони знають добре, а з якими виникають запитання, які бувають типи завдань та як їх розв’язувати.

До проведення цього масштабного заходу долучилися й викладачі механіко-математичного факультету – вони підготували шкільний матеріал за деякими тематиками та спільно зі студентами записали розгорнутий відеовебінар, у якому показали методи та послідовність розв’язання таких задач. Завдяки чуйності адміністрації та організованій взаємодії між студентською радою та викладачами нам вдалося провести захід у зазначені терміни, щоб у школярів залишився час для підготовки.

Особливістю цього онлайн-інтенсиву було те, що кожному учаснику після перегляду відеовебінару запропонували розв’язати завдання від наших студентів за цією тематикою. Упродовж однієї доби вони могли завантажити свої розв’язки для перевірки у спеціальну гугл-форму – це стимулювало їх виконувати завдання протягом заданого часу і тренуватися на різноманітних задачах, подібних до тих, які бувають на справжньому ЗНО. Після цього наші студенти перевіряли та оцінювали роботи, і по завершенні марафону кожному учаснику надіслали його результати за кожним завданням з кожної тематики.

Кожен учасник упродовж марафону міг отримати консультацію від студентів та подивитися розв’язки до запропонованих завдань. За відгуками учасників, захід допоміг їм визначити особистий рівень підготовки до ЗНО та розібратися в методах розв’язання складних завдань. Учасники марафону вдячні організаторам за цікавий та пізнавальний контент і тепер готові до участі в нашому наступному заході – пробному ЗНО від механіко-математичного факультету .

28 березня планується традиційне проведення пробного ЗНО з математики від механіко-математичного факультету для учнів 10-11 класів. Цей захід також буде проводитися онлайн у зв’язку з карантинними обмеженнями, але це не заважає допомагати школярам у підготовці до ЗНО. Реєстрація на захід доступна за посиланням: http://bit.ly/3tajg0r. Ми з нетерпінням чекаємо всіх бажаючих!

Механіко-математичний факультет вітає всіх з Міжнародним днем математики та бажає нових перемог і досягнень у науці, зокрема, математиці!

Механіко-математичний факультет


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram