Версія для друку

Молоді вчені ДНУ готують проєкти на конкурс МОН

Відбулася підготовча нарада з формування колективів науковців для підготовки проєктів науково-дослідних робіт до участі у щорічному конкурсі Міністерства освіти і науки України «Конкурс проєктів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих учених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України».

Проректор з наукової роботи Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара проф. Сергій Оковитий повідомив про перспективи участі в цьому конкурсі для колективів університету та про вдалий досвід підготовки і реалізації проєктів молодими вченими біолого-екологічного факультету та НДІ біології. Він відзначив позитивний досвід університету у формуванні міждисциплінарних команд фахівців для всебічного розгляду актуальних наукових проблем і підсилення колективів учених для отримання бюджетного фінансування.

Заступник декана з наукової роботи біолого-екологічного факультету доц. Олег Маренков провів міні-семінар із підготовки наукових проєктів для участі в конкурсі та розповів про перспективи реалізації НДР на базі університету. Олег Маренков ознайомив з критеріями експертної оцінки проєктів, потенційними слабкими і сильними сторонами при підготовці запитів та поділився досвідом реалізації молодіжних НДР. Формування потужних проєктів молодих учених дозволяє залучити до університету додаткові бюджетні кошти та створює нові робочі місця для студентів, аспірантів і молодих фахівців. Відзначено, що за ці кошти можна купувати необхідні для проведення досліджень матеріали, деяке обладнання, публікувати монографії та їздити у відрядження на конференції або проведення наукових досліджень в установах країни.

Вирішено, що протягом місяця збиратиметься необхідна інформація для формування бази даних доробків молодих учених університету з метою створення робочих груп з підготовки науково-дослідних проєктів різного спрямування для підсилення фінансової стабільності молодих фахівців.

Як показує досвід минулих років, якщо починати готувати проєкти заздалегідь, то вірогідність підготовки проєкту високого рівня буде вищою, а отже і шанси на перемогу також будуть вищими.

Науково-дослідна частина ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram