Версія для друку

До Дня українського добровольця в ДНУ вшанували загиблих випускників

До Дня українського добровольця у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара вшанували пам'ять випускників, загиблих під час бойових дій на Сході України.

Біля Пам’ятного знаку, який розташований в головному корпусі ДНУ, зібралися співробітники університету, щоб вшанувати хвилиною мовчання наших Героїв та покласти квіти до меморіалу. У церемонії взяли участь виконувачка обов’язків ректора Ольга Соколенко, директор Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді Валентин Іваненко, голова університетської профспілки Євгеній Сніда, співробітники Центру гуманітарних проблем освіти та виховання молоді та інших підрозділів ректорату.

У числі перших добровольців, які стали на захист України у 2014-му році, були студенти й випускники ДНУ. У боях за Українську державу на Сході України загинули представники різних факультетів: Роман Карась, Володимир Градиський, Дмитро Астапов, Павло Левчук, Олександр Черніков, Олексій Тищик, Сергій Петров, Денис Гаврюшин, Андрій Савчук, Вадим Ричков, Роман Романенко. До Пам’ятного знаку на пошану загиблих випускників, який встановлений у холі четвертого поверху головного корпусу, щорічно збирається університетська громада на мітинги-реквієми та покладання квітів.

Усі ми вдячні тим, хто виборював нашу Незалежність на сході й повернувся, і тим, хто сьогодні захищає Батьківщину. Особлива шана – загиблим Героям.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram