Версія для друку

Студентська молодь ДНУ на «Шевченко-фесті»

У Дніпрі біля пам'ятника молодому Кобзареві 9 березня відбувся «Шевченко-фест». Захід присвятили 207-й річниці від дня народження Тараса Шевченка. Всі бажаючі змогли вийти до мікрофона і згадати поета: хто піснею, а хто віршем.

Зустріч творчих особистостей відбувалася у форматі «відкритого мікрофона»: всі бажаючі змогли прийти до пам'ятника молодому Кобзареві і зачитати кілька слів з його творів або просто згадати моменти з його життя. Делегація студентства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара складалася зі студенток факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства – учасниць театрального колективу «Відлуння» (керівники: доцентка Олександра Гонюк та керівниця народної студії сучасного вокалу «Мрія» Людмила Іщенко).

Дарина Безвенюк читала уривок з послання «І мертвим, і живим...», а Аліна Зайченко обрала ліричний вірш «Мені однаково». Дівчата відкривали марафон поетичних виступів і тому дуже хвилювалися, але підтримка глядачів їм дуже допомогла. Щирі оплески отримала кожна учасниця.

«Вірші поета актуальні й сьогодні, особливо для студентства, – вважає Оксана Рудковська, директорка Палацу студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. – Шевченко писав зрозуміло, кажучи про те, що сьогодні турбує всіх нас: про мову, про свободу і рідну Україну».

Прийшла заспівати після лекцій в університеті на «Шевченко-фест» також студентка факультету систем та засобів масової комунікації ДНУ Світлана Пархомук. На думку дівчини, Тарас Шевченко – це символ української поезії, якого знають у всьому світі: «Він боровся за незалежність України словом. І я вважаю його засновником сучасної української поезії. Мені подобається, що на цьому заході ми можемо згадати Тараса Григоровича без урочистостей: тільки мікрофон, ми і вічні слова Кобзаря», – поділилася Світлана.

Головна адміністраторка
Палацу студентів ДНУ
Ольга Живетьєва
Фото: пресслужба Дніпровської міської ради


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram