Версія для друку

Відомий випускник ДНУ Андрій Говоров – найкращий у світі плавець у стилі батерфляй

Випускник магістратури за спеціальністю «Політологія» факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара визнаний найкращим за всю історію плавцем на дистанції 50 м батерфляєм. Таку статистику наводить ресурс Swimming Stats.

Саме йому належить світовий рекорд на цій дистанції – 22,27 с, зафіксований на чемпіонаті Trofeo Sette Colli у 2018 році в Італії, який досі не перевершений.

Андрій Говоров – майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи серед юніорів, багаторазовий призер чемпіонатів Європи, дворазовий рекордсмен Європи серед юніорів на дистанції 50 м батерфляєм, шестиразовий рекордсмен України на дистанціях 50 м і 100 м вільним стилем та 50 м батерфляєм у коротких басейнах. На Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні на дистанції 50 метрів вільним стилем дійшов до півфіналу. За перемогу на дистанції 50 м батерфляєм на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в липні 2013 року нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ст. У 2014 році став бронзовим призером Чемпіонату світу на короткій воді, а в серпні 2015 року на першому етапі Кубку світу з плавання здобув золоту та бронзову нагороди.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram