Версія для друку

Випускник ДНУ отримав нагороду «Журналіст року» за версією «Української правди»

Михайло Ткач, відомий журналіст-розслідувач, випускник факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, отримав нагороду «Журналіст року» за версією «Української правди».

Виступаючи у 2019 році у Верховній Раді, Михайло Ткач відверто й чесно звернувся до влади з вимогою дотримуватися закону, який захищає професійну діяльність журналістів. Завершив промову Михайло перефразованою цитатою Вінстона Черчилля (We Shall Fight on the Beaches 1940), сміливим викликом тим, «хто вирішує державні питання на користь власних інтересів»: «Ми будемо знімати їх на пляжах, ми будемо знімати їх на узбережжях, ми будемо знімати їх у полях і на вулицях, ми будемо знімати на пагорбах. Ми будемо знімати. І ми ніколи не здамося».

Сьогодні Михайло Ткач представляє спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший» – програму «Схеми», відому розслідуваннями фактів корупції у найвищих колах нашої влади. За проєкт «Коломойський повертається» Михайло отримав престижну премію «Телетріумф» у номінації «Репортер» у 2016 році, у 2017 році журнал «Новое время» нагородив нашого випускника премією «Людина нового часу» у номінації «За гучні розслідування, які очищують Україну від корупції».

Із того часу підготовлено понад 50 резонансних розслідувань корупційних дій відомих можновладців: Михайло всебічно висвітлює та сміливо оприлюднює факти підкилимних домовленостей та непублічних зустрічей і переговорів українських топ-політиків. У 2011–2016 рр. журналіст співпрацював із «Українською правдою» як блогер: короткими дописами влучно були схарактеризовані і новоявні пастирі, і нечисті на руку спортивні функціонери, політики, дісталося й спадкоємцям родинних бізнесів депутатів та чиновників.

До свого 20-річного ювілею «Українська правда» започаткувала премію разом з Клубом читачів та Editors club. Михайло Ткач став переможцем у номінації «Журналіст року».

«Вважаю, що наша країна припинить ходити по колу лише тоді, коли влада припинить себе ставити вище за закон. І я вважаю, що влада припинить ставити себе вище за закон лише тоді, коли будуть створені незалежні інституції, які контролюватимуть владу. І однією з таких інституцій я вважаю незалежну журналістику», – пояснив свою роботу Михайло Ткач, отримуючи нагороду від УП («Українська правда», 22 грудня 2020).

Оксана Гудошник, доцентка
кафедри масової та міжнародної комунікації
Фото з сайту «Української правди»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram