Версія для друку

Викладачі факультету прикладної математики пройшли стажування в IT-компанії EPAM

Викладачі факультету прикладної математики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара отримали запрошення від провідної IT-компанії ЕРАМ для проходження навчання за програмою Teachers Internship Online Program 2020 від експертів IT-компанії ЕРАМ та IT Асоціації України.

Протягом місяця представники кафедри комп’ютерних технологій – завідувач Наталія Гук, професор Людмила Книш, доценти Наталія Степанова і Костянтин Золотько; доценти кафедри математичного забезпечення ЕОМ Лілія Божуха і Тетяна Ємельяненко, а також аспірант кафедри комп’ютерних технологій Даніла Єгошкин проходили стажування за цієї програмою.

До програми в онлайн-форматі долучилися викладачі закладів вищої освіти та шкільні вчителі інформатики з усієї України. Це, безумовно, сприяло обміну досвідом та встановленню нових професійних зв’язків.

Спікери та викладачі EPAM University допомогли учасникам програми збагатити теоретичні знання практичним проєктним досвідом, надали змогу побачити роботу сучасної IT-компанії «зсередини». Усе це дозволило викладачам краще зрозуміти сьогоднішні реалії ІТ-галузі, ознайомитися з новітніми технологіями розробки програмного забезпечення для подальшого їх застосування у навчальному процесі. Набутий викладачами досвід буде сприяти наданню студентам максимально прикладних та актуальних знань і навичок для успішної кар’єри.

Програма підготовки не фокусувалась на оволодінні певною технологією, а надала широке розуміння будови сучасної IT-галузі. Чотири модулі: General Tech, Project Managment, Technology-Specific, Soft Skills for IT охопили майже всі напрямки IT-галузі. Завдяки модульній системі програми слухачі склали персональний навчальний план, поєднавши обов’язкові дисципліни зі спеціалізаціями за вибором, враховуючи власні професійні потреби.

Разом із оглядом прикладних технологій, таких як Java, DevOps, .Net, QA, Frontend, Business Analysis, Visual Design, слухачі вивчали основи проєктного менеджменту, методології розробки програмного забезпечення Scrum, інструменти Git та Jira тощо. Робота над навчальними проєктами у розподілених командах сприяла набуттю актуальних сьогодні навичок Hard & Soft skills.

По завершенні стажування учасники програми отримали сертифікати від ЕРАМ та ІТ Асоціації України.

Сьогодні підвищенню кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти приділяється велика увага, обсяг підвищення кваліфікації повинен становити не менше, ніж 6 кредитів за п’ять років. Це питання врегульоване ст. 59 Закону України «Про освіту», ст. 60 Закону України «Про вищу освіту» та Порядком підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №800 від 21 серпня 2019 р. Викладачі можуть підвищувати кваліфікацію за різними формами і видами, зокрема, завдяки участі в семінарах, практикумах, тренінгах, вебінарах, майстер-класах тощо.

Упевнені, що набуті знання та досвід стануть у нагоді під час викладання дисциплін комп’ютерної підготовки в нашому університеті!

Завідувач кафедри комп’ютерних технологій
Наталія Гук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram