Версія для друку

Студенти-медики – школярам Дніпровського регіону про цілющі властивості фауни

На факультеті медичних технологій діагностики та реабілітації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся черговий просвітницький і профорієнтаційний захід, який завдяки онлайн-формату зміг зібрати велику кількість учасників. Близько 70 учнів шкіл міста та області долучилися до ZOOM-конференції та захопливої вікторини на платформі Google, щоб продемонструвати свої знання з біології та отримати нові. Переможців за їхню ерудицію, кмітливість та активність, проявлені під час заходу, заохотили подарунками – брендованими футболками та чашками з логотипом факультету.

Ведуча заходу – Марія Фартушна

Цього разу тематика конференції була пов’язана з лікувальними властивостями медичних черв’яків та методами попередження хвороб, викликаних черв’яками-паразитами. Так, студентки третього курсу Анастасія Потапенко та Діана Кадацька детально розповіли про різноманіття світу черв’яків, які паразитують на тілі людей і тварин, про засоби захисту від паразитичних інвазій, підкресливши важливість дотримання гігієнічних норм при їхній профілактиці. Студент першого курсу Владислав Леханов поділився з аудиторією інформацією про унікальні властивості дощових черв’яків, які дозволяють ефективно використовувати їх у сучасній медицині. Із доповіді студентки 3-го курсу Тетяни Пасік школярі дізналися про можливості лікування широкого спектру захворювань різної етіології медичними п’явками – Hirudo medicinalis. Детально про призначення і прийоми гірудотерапії доповіла Анна Биба – студентка 3-го курсу, майбутній лікар-реабілітолог.

Анастасія Потапенко з доповіддю про черв’яків-паразитів

Учасники заходу мали унікальну можливість більше дізнатися про техніку постановки п’явок: її наочно продемонстрував викладач кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії Олексій Вінник.

Доцент Олексій Вінник демонструє техніку постановки п’явок

Факультет медичних технологій діагностики та реабілітації вже має успішний досвід тематичних онлайн-конференцій та інтелектуальних змагань, які об’єднують студентство та шкільний загал. У вересні в центрі уваги студентів факультету та учнів медичних ліцеїв регіону були змії – символ медицини.

Надія Морозова, Олександра Раджапова, Марія Міхно – переможці вікторини про змій з Дніпропетровського обласного медичного ліцею-інтернату «Дніпро»

Завдяки подібним просвітницьким заходам відбувається не тільки поширення наукових знань серед шкільного загалу, а й популяризація спеціальностей університету. А це – важливий внесок у сприяння професійному самовизначенню майбутніх абітурієнтів.

Сергій Плакідін – переможець вікторини з Криворізького ліцею-інтернату
Анастасія Лукаш та Валентин Дмитрієв – переможці вікторини з Чумаківської СЗОШ

Заступник декана з виховної роботи
факультету медичних технологій діагностики та реабілітації
доцент Юлія Борисова,
голова пресслужби студентської ради факультету
Вікторія Беспалова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram