Версія для друку

Магістри факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем – володарі двох дипломів

29 жовтня в ДНУ імені Олеся Гончара відбулася урочиста подія – церемонія вручення дипломів магістрам спеціальності 105 Прикладна фізика та наноматеріали Дмитру Волинцю та Максиму Білоцерківському, які здобували вищу освіту за Програмою двох дипломів.

Програма розрахована на чотири семестри і передбачає навчання в магістратурах нашого університету та Педагогічного університету в Кракові (Польща). Лекції та практичні заняття в польському університеті викладаються англійською мовою. По завершенні навчання випускники отримують два дипломи: магістра ДНУ і польського ЗВО.

В.о. ректора ДНУ, професор Олег Дробахін вручив дипломи і привітав юнаків з надзвичайно важливою подією в житті кожного студента. Із щирими побажаннями подальших успіхів у професійній діяльності виступили проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайло Д’яченко і координатор Програми двох дипломів, професор Михайло Трубіцин. Декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Михайло Дергачов привітав студентів від імені викладачів.

Випускники Дмитро та Максим, сповнені хвилювання і радості, подякували присутнім за привітання. Тепер перед ними відкриваються широкі можливості, адже наявність двох дипломів – ДНУ та одного з провідних європейських закладів вищої освіти сприятиме підвищенню їхньої конкурентоспроможності на ринках праці України та країн ЄС.

Співпраця фізиків ДНУ і Педагогічного університету в Кракові триває вже понад десять років. На основі низки угод про науково-технічне співробітництво двох університетів проводяться експериментальні дослідження в галузі фізики кристалів активних діелектриків, публікуються спільні статті у провідних наукових виданнях. Починаючи з 2016 р. угода поширилася на освітню діяльність – у рамках Програми двох дипломів розпочато спільну підготовку магістрів за спрямуванням «Функціональні та інтелектуальні матеріали» (спеціальності 104 Фізика та астрономія, 105 Прикладна фізика та наноматеріали). Програма набула популярності серед студентів факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, і дотепер підготовлено три випуски магістрів.

Михайло Трубіцин, координатор
Програми двох дипломів


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram