Версія для друку

Подарунок випускників до ювілею кафедри

Випускники кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара зробили приємний подарунок до її 25-річного ювілею, ставши призерами Всеукраїнської художньої виставки-конкурсу сучасних дипломних робіт випускників художніх ЗВО країни «Від поклику до професії».

Третя Всеукраїнська художня виставка-конкурс дипломних робіт проходила у липні у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної спілки художників України. Випускники кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ДНУ щороку стають її активними учасниками і призерами. І цього, ювілейного для кафедри, року також троє з п’яти випускників-учасників посіли друге й третє місця в номінаціях «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Монументальне мистецтво» за результатом голосування професійного журі конкурсу, у складі якого були народні й заслужені художники України та мистецтвознавці. Декоративне панно «Світ Олеся Гончара» авторства Наталії Соколової та Поліни Петруші посіло друге місце, а монументальне панно-триптих «Давнії боги слов’ян» Єлизавети Юрченко – третє місце. Призери конкурсу отримали пам’ятні призи, дипломи переможців та рекомендації до вступу в молодіжне об’єднання НСХУ.

Започаткована 2018 року за ініціативи Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (автор проєкту – член НСХУ, старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ДНУ В.О. Тевяшов), ця Всеукраїнська виставка вже стала традиційною для нашого міста. Її метою, за задумом організаторів, є знайомство мешканців Дніпра з художніми школами різних регіонів України, надання можливості вчорашнім студентам та їхнім викладачам обмінюватися творчим досвідом, демонструвати власні мистецькі здобутки.

Варто зазначити, що цього року експозиція «Від поклику до професії» зібрала найбільшу кількість учасників за трирічну історію виставки – 14 закладів вищої освіти з десяти міст України. Тож удвічі приємніше, що наші випускники не загубилися серед інших, а гідно представили свою кафедру в ювілейний для неї рік!

Старший викладач кафедри образотворчого
мистецтва і дизайну,член НСХУ
Василь Тевяшов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram