Версія для друку

Студенти ДНУ підготували вітання до Дня німецької єдності

Студенти кафедри германської філології ДНУ привітали Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина в м. Дніпро з 30-ти річним ювілеєм об’єднання Німеччини.

День німецької єдності – національний день Німеччини, який щорічно святкується 3 жовтня. Цього дня у 1990 році відбулося об’єднання двох німецьких республік в єдину Федеративну Республіку Німеччина. Ця подія стала вирішальною в історії Німеччини та Європи кінця ХХ століття.

Через пандемію коронавірусної інфекції, яка за останні декілька місяців суттєво змінила наше життя, Генеральне консульство прийняло рішення відмовитися від традиційного урочистого прийому і запропонувало відсвяткувати цей день разом зі своїми друзями віртуально.

Привітати партнерів з особливим ювілеєм вирішили і студенти спеціальності «Німецька та англійська мови і літератури» факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. За технічного сприяння співробітників ІАА «УНІ-прес» вони підготували відео-звернення із побажаннями та власними думками щодо подій 30-літньої давності.

«Знаючи всі проблеми, які тоді мали місце в Німеччині, ми щиро побажали Консульству Німеччини, а через нього й усьому німецькому народу подальших успіхів на шляху програм політичного, економічного та культурного об'єднання великої європейської держави», – прокоментувала завідувачка кафедри германської філології ДНУ, кандидатка філологічних наук, доцентка Ярослава Ковальова.

«Коли ми думаємо про об’єднання Німеччини, це змушує нас задуматися про новий курс на демократію, розвиток громадянських свобод (від свободи подорожей до свободи преси), підвищення рівня життя та кращі можливості для саморозвитку. Тож бажаємо громадянам Німеччини, щоб вони більше не мали жодних кордонів, які потрібно було би перетинати, і щоби їхні серця об’єдналися в єдине ціле!», – говорять у ролику студенти ДНУ.

Зауважимо, що відео-привітання Дніпровського національного університету впродовж 28 вересня-3 жовтня 2020 року буде розміщене на сторінці Генерального консульства Німеччини у мережі Facebook.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram