Версія для друку

Лекція про ВІЛ/СНІД від волонтера Корпусу миру США

Чи знаєте ви, що таке ВІЛ та СНІД? Яким шляхом передаються ці хвороби та яку загрозу для життя вони несуть? Саме про це йшлося під час нещодавньої зустрічі студентів і викладачів факультету психології та спеціальної освіти ДНУ з Майлзом Гріном, волонтером Корпусу миру США, який нині працює у нашому місті з ВІЛ-інфікованими дітьми.

Організаторами заходу виступили заступник декана факультету Зоя Бондаренко, керівник психологічного гуртка Оксана Байєр і керівник психологічної служби ДНУ Вікторія Лазаренко.

За деякими даними, Україна посідає ледь не перше місце у Європі за кількістю ВІЛ-інфікованих людей, більшість з яких проживає саме у Дніпропетровській області. Проблема ВІЛ/СНІДу є досить гострою, але навіть ті, кого торкнулася ця хвороба, мало знають про неї. І саме той факт, що суспільство невповні поінформоване про ці захворювання, заважає боротися усіма силами.

Отже, на зустрічі студенти дізналися про способи поширення цих захворювань, як убезпечити себе та допомогти не заразитися іншим, пройшли анкетування щодо рівня обізнаності та навіть встигли пограти в інтерактивні ділові ігри. Атмосфера була дуже привітною, а спілкування – цікавим й невимушеним. Наприкінці виступу Майлз Грін навіть презентував свій рідний штат Мічіган (США) та розповів життєву історію про те, чому він вирішив приїхати саме до нас, в Україну, де перебував із поїздками та як допомагав лікувати дітей. Було багато інтерактивних вправ і методик. Наостанок студенти ДНУ отримали гарний подарунок у вигляді практичної можливості побути волонтером, допомагаючи дніпровським дітям, хворим на ВІЛ та СНІД. І нам це дуже потрібно, адже ми є волонтерами університетського Центру соціальних ініціатив і волонтерства!

Тож студентська молодь не стоїть на місці – ми рухаємося, розвиваємося та йдемо на одному рівні з часом – здобуваємо нові життєві та професійні навички. І саме alma mater допомагає нам у цьому.

Людмила Бутенко,
студентка групи ДК-19-2 ФПСО, волонтерка


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram