Версія для друку

В інтелектуальній вітальні ДНУ говорили про метафізику і творчість

«Theatrum Philosophicum: метафізика і творчість» – такою темою розпочалася перша у 2020 році зустріч в інтелектуальній вітальні «Полемічні діалоги» ДНУ у науковій бібліотеці.

Гостем та спікером заходу став доктор філософських наук, професор кафедри філософії ДНУ Сергій Шевцов. На зустріч завітали студенти I, II, IV курсів біолого-екологічного факультету, факультету суспільних наук і міжнародних відносин, факультету систем і засобів масової комунікації.

Спікер ретельно підготував до заходу не тільки креативний супровід тексту, а й візуальне його доповнення. Глибшому сприйняттю допомагали виступи студентів з поетичними уривками з творів відомих філософів ХVI – XVIII ст. У цікавій та незвичній формі професор Сергій Шевцов виклав історію філософських шкіл в особах та напрямках. Він зупинив увагу аудиторії на незвичайному зв’язку метафізики з такими філософськими поняттями, як мистецтво, творчість та життя, розглянув співвідношення віртуальної реальності та реального життя.

Під час спілкування у студентів виникли запитання, відповіді на які були емоційними та глибокими. Студентське коло ще довго тримало «у полоні» улюбленого викладача, обговорення цікавої теми продовжилося під час чаювання.

Нам запам’ятався вислів вченого про філософське визначення бібліотеки у контексті світового документного ресурсу: «Книга є антропологічним феноменом, аналогічним до винаходу колеса». Саме такий виклад матеріалу є сучасним, актуальним та популярним серед студентства.

Людмила Лучка, заступниця директорки
наукової бібліотеки ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram