Версія для друку

Презентація програми стажування від компанії Apriorit на факультеті прикладної математики

5 лютого на факультеті прикладної математики ДНУ відбулася презентація програми безкоштовного стажування від ІТ-компанії Apriorit для студентів – розробників програмного забезпечення мовами програмування С++ та С#.

Сьогодні ринок праці висуває досить жорсткі вимоги до випускників закладів вищої освіти. Найважливішими якостями працівників, на думку роботодавців, є практично-професійні компетенції, уміння вирішувати проблемні ситуації та комунікативні навички. І саме цього, за їхніми оцінками, найчастіше бракує молодим фахівцям. Першочерговою проблемою лишається розрив між теоретичними знаннями та їхнім практичним застосуванням у реальних умовах, непідготовленість до роботи в бізнесі й нерозуміння того, як цей бізнес працює.

Також серйозною перешкодою в роботі є відсутність або недостатній рівень володіння так званих soft skills: «комунікабельність, вміння презентувати, вести переговори, емоційний контроль». Тож для вирішення таких проблем провідна компанія з розробки програмних продуктів Apriorit у співпраці з факультетом прикладної математики організовує додаткове навчання студентів факультету безпосередньо в компанії у рамках безкоштовного стажування.

Програма стажування тривалістю 2 місяці включає лекційні заняття в офісі компанії, домашні завдання та командну розробку тестового проекту. Слід зазначити, що всі заняття проходитимуть у другій половині дня, з 15-ої години. Тому стажування не заважатиме навчанню в університеті. Лекції та консультування практичних занять проводитимуть провідні фахівці-розробники компанії, також студенти будуть забезпечені необхідним обладнанням та солодощами для підтримки робочого настрою. За результатами стажування, кожен отримає сертифікат з переліком опанованих тем. Розробники найкращого програмного продукту отримають грошову винагороду від компанії.

Вимоги до бажаючих потрапити на стажування включають знання програмування в рамках навчальної програми, базові знання мов програмування С++ або С#. Цікавим є те, що додатково потрібні знання англійської мови на рівні Pre-Intermediate та вищому.

Під час зустрічі з HR-менеджером компанії Apriorit Валерією студенти запитували, яким чином буде організований відбір на курси, яку кількість студентів заплановано зарахувати для стажування, як впливатиме наявність сертифікату про стажування на подальше працевлаштування, чи можуть потрапити на стажування студенти 1-го та 2-го курсів університету.

Валерія зазначила, що компанія має вже 10-річний досвід організації стажування саме для студентів. Тому для курсів обраний зручний для студентів час, програма постійно оновлюється, лектори мають значний досвід роботи у проектах і здатні навчити саме практичним навичкам розробки програмних продуктів.

Представниця компанії зазначила, що саме з факультетом прикладної математики у Apriorit налагоджені гарні взаємини. При відборі претендентів перевага надається саме студентам нашого факультету завдяки їхній якісній теоретичній та практичній підготовці, креативності та великому бажанню самовдосконалюватися.

Відповідаючи на запитання стосовно кількості учасників конкурсу на одне місце, Валерія зазначила, що наразі кількість зареєстрованих вже сягає 200 осіб, з них на стажування буде відібрано лише 20. Відбір проходитиме у кілька етапів: спочатку всі зареєстровані складуть тестові завдання on-line та відправлять результати у конкурсну комісію, серед відібраних за результатами першого етапу буде проведене фахове тестування вже в офісі компанії, потім для відібраних у другому турі буде тестування зі знання англійської мови. Такий жорсткий відбір дозволяє обрати кращих!

Викладачі факультету прикладної математики вважають, що участь студентів у відборі на подібні курси демонструє їм, які навички слід вдосконалювати, як насправді відбувається відбір у справжню компанію, що необхідне для вдалого працевлаштування. Усе це налаштовує студентів на необхідність здобуття гарної освіти в університеті.

Завідувач кафедри комп’ютерних технологій
Наталія Гук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram