Версія для друку

Дипломи магістрів ДНУ отримали, чекаємо на захист в Університеті дю Мен

Двоє магістрів факультету прикладної математики ДНУ Павло Андріяш та Олександр Хохлов захистили дипломи за програмою двох дипломів з Університетом дю Мен м. Ле Ман (Франція) у рідному університеті. Оскільки програма навчання у французькому університеті триває повних два роки, то попереду у хлопців ще один семестр навчання у французькому університеті, і влітку вони захищатимуть магістерські проекти в Університеті дю Мен. У ДНУ юнаки навчаються на спеціальності 113 Прикладна математика, освітня програма «Інформатика».

Магістерська програма двох дипломів з Університетом дю Мен м. Ле Ман (Франція) діє на факультеті прикладної математики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вже понад десять років. Завдяки їй наші студенти можуть отримати два дипломи: український та французький, що визнані в усіх країнах Європейського Союзу.

Слід зазначити, що програми підготовки магістрів між факультетом прикладної математики ДНУ та факультетом наук та технологій Університету дю Мен добре узгоджені. Дисципліни, які вивчаються у французькому університеті, перезаліковуються в ДНУ. Більшість часу наші студенти перебувають у Франції, де вони навчаються, спілкуються та мають змогу подорожувати Європою. Альма-матер в Україні вони відвідують двічі на рік для складання іспитів та заліків із дисциплін, які не викладаються в Університеті дю Мен.

Особливістю навчання у Франції є те, що для отримання диплома магістра студенту обов’язково необхідно пройти досить тривале стажування на підприємстві з метою підтвердження магістерського рівня освіти. Тож уже на першому році навчання в магістратурі треба самостійно працевлаштуватися. Таке завдання не є простим в умовах жорсткої конкуренції та безробіття у Франції. Університет жодних направлень на практику не дає, хоча договір укладається саме між університетом та компанією.

Проте наші хлопці самостійно знайшли цікаву роботу за фахом.

Олександр Хохлов стажується у науково-дослідній лабораторії систем штучного інтелекту при Університеті дю Мен, дослідження якої фінансуються державою. У своїй дипломній роботі Олександр розробив методику розпізнавання контексту повідомлень у соціальних мережах, за допомогою якої можна виявляти повідомлення, що мають, наприклад, екстремістський характер. Запропоновані нашим магістром методи розв’язання задачі визнані французькими вченими. Олександр настільки зацікавився науковими дослідженнями, що планує продовжити навчання на третьому науковому рівні та здобути ступінь доктора філософії в галузі систем штучного інтелекту та машинного навчання (Machine Learning).

Павло Андріяш працює в компанії Quest Industrie Creative, яка розробляє спеціалізоване програмне забезпечення для мобільних пристроїв путівників. Тому темою дипломної роботи Павла була розробка Android-додатку доповненої аудіореальності для ознайомлення з історією міста Ле Ман.

Цікаво, що магістерські освітні програми у Франції приділяють особливу увагу розвитку навичок комунікації та командної роботи, так званих Soft Skills. Так, при розробці програмного забезпечення Павло працював разом із французькими студентами-істориками, філософами і навіть акустиками.

Викладачі кафедри комп’ютерних технологій пишаються своїми студентами, які гідно представляють українську систему освіти у європейській країні.

Бажаємо Олександру Хохлову та Павлу Андріяшу успішно захистити магістерські роботи в Університеті дю Мен!

Завідувач кафедри комп’ютерних технологій
Наталія Гук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram