Версія для друку

ДНУ і КБ «Південне» обговорили перспективи дуальної освіти

У середині січня 2020 року фахівці ДП «КБ “Південне” ім. М.К. Янгеля» провели робочу нараду з керівництвом Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та професорсько-викладацьким складом фізико-технічного факультету.

Делегацію працівників ДНУ разом зі своїми колегами прийняв Генеральний директор ДП КБ «Південне» Олександр Дегтярев. Впровадження у вищу школу України дуальної освіти передбачає посилення співпраці ЗВО із роботодавцями. Фізико-технічний факультет має більш ніж 50-річний досвід співпраці з підприємствами ракетно-космічної галузі, що базувався на спільній науковій роботі і підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів. Тож між давніми партнерами відбулася відверта розмова, під час якої ставилися дуже гострі та наболілі запитання з обох сторін. У результаті співрозмовники пообіцяли й надалі продовжувати працювати «за одним вектором», допомагати один одному вирішувати складні та невідкладні питання.

Зокрема, перший проректор, професор Олег Дробахін. Олег Олегович розповів про невідкладні завдання, які постають перед університетом сьогодні та поділився планами на майбутнє.

Питання, однаково важливі для обох сторін щодо підготовки кадрів, сучасного обладнання та іншого, порушив у своєму виступі заступник Генерального директора КБ «Південне» Олександр Новіков.

Розмову на ці теми продовжив декан фізико-технічного факультету ДНУ, професор Сергій Давидов. У свою чергу, Сергій Олександрович розповів про зміни, пов'язані із реформами вищої освіти.

Насамкінець спілкування заступник Генерального директора КБ «Південне» Віктор Ткаченко запропонував присутнім переглянути відеозвіт про минулорічні досягнення ДП КБ «Південне» та низку інших відеоматеріалів про деякі технологічні процеси та випробування. Гостям також продемонстрували декілька локацій із сучасним технологічним обладнанням та новітніми інноваційними технологіями. Особливо фахівці ДНУ були вражені суперкомп'ютером – його можливостями та багатофункціональністю. Відтак, зустріч виявилася неабияк насиченою та плідною. Усі присутні отримали на згадку сувенірну продукцію із символікою КБ «Південне».

Керівництво ДП КБ «Південне» та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара приклали багато зусиль для проведення цього заходу, тому ми висловлюємо слова подяки за плідну співпрацю й наші щирі сподівання на подальшу сумісну роботу для розвитку ракетно-космічної галузі України.

Перший проректор ДНУ
Олег Дробахін,
декан фізико-технічного факультету Сергій Давидов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram