Версія для друку

ДНУ долучився до вшанування Героїв Крут

У заході на честь Героїв Крут, що відбувся у Дніпрі 29 січня біля пам'ятника Дмитру Яворницькому, взяли участь представники творчих колективів Палацу студентів ДНУ.

29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу села Крути сталася збройна сутичка між радянським загоном і силами УНР. В Україні у цей день прийнято вшановувати пам'ять загиблих українських бійців.

Навколо пам’ятника з державним прапором України вишикувалися вихованці Ліцею митно-податкової справи з посиленою військово-фізичною підготовкою при Університеті митної справи та фінансів Дніпровської міської ради. Троє юнаків: один – у формі часів героїв Крут, другий – у формі сьогоднішнього воїна АТО і третій юнак – у цивільному одязі у зворушливій постановці провели крізь роки паралелі між подіями 1918 року та нинішніми на Сході України. Ліцеїсти втілили ролі полонених, передавши спогади про ту страшну подію.

Під час заходу прозвучав Гімн України. Символ України-матері, яка приймала до серця квіти-маки – символ душ загиблих, втілила директор Палацу студентів ДНУ Оксана Рудковська. Її слова супроводжувалися «Мелодією» Мирослава Скорика у виконанні керівника ансамблю скрипалів «Овація» Палацу студентів Владислава Лисана. Зворушлива пісня «Мамо, не плач» у виконанні Людмили Іщенко, керівника народної студії сучасного вокалу «Мрія» Палацу студентів, прозвучала як послання матерям від загиблих у боях синів України.

Також відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника Дмитру Яворницькому за участі керівників області та міста, керівників силових структур, народних депутати України, голів районних у місті рад, активу Молодіжної ради міста Дніпро, представників релігійних громад міста і громадських організацій, мешканці міста.

Подвиг українських юнаків у бою під станцією Крути став символом патріотизму і жертовності, національної честі в боротьбі за незалежну Україну і навічно залишиться в історії.

Палац студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram