Версія для друку

У журналістських колах – нове поповнення

14 січня на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ відбувся захист наукових робіт у магістрів спеціальності «Медіакомунікація».

З успішним захистом випускників привітали доктор філологічних наук, професор, декан факультету систем і засобів масової комунікації Володимир Демченко, завідувач кафедри масової та міжнародної комунікації Марія Бутиріна, наукові керівники та викладачі кафедри.

Випускники представили перед поважною комісією дипломні проекти, які засвідчили науковий потенціал дослідників. Для захисту робіт були обрані актуальні теми, які під час навчання в магістратурі обговорювалися на заняттях з низки професійно-орієнтованих дисциплін. Так, робота Ігоря Залюбовського була присвячена проблемам трансформації інформаційного поля у висвітленні воєнних подій на Сході України; Аліна Стаменова дослідила проблеми стигматизації в медіапросторі; Софія Єлагіна розповіла про специфіку висвітлення еміграційної кризи в британських ЗМІ, Марія Курач – про вітчизняні та європейські урбаністичні практики. Як бачимо, дипломні проекти цікаві та різні – з великим науковим здобутком, а також із практичним спрямуванням.

Усі магістерські роботи отримали високі позитивні оцінки. Члени комісії вступали в обговорення, дискутували з магістрами-випускниками. Комісія відзначила якість підготовки магістерських робіт, а також кращих студентів за доповідями: Марію Курач та Ігоря Залюбовського.

Бажаємо випускникам досягти вершин у професійній сфері, не пасувати перед труднощами, сміливо крокувати до успіху та втілення своїх мрій.

Ігор Залюбовський: «Наші результати є найбільшою вдячністю викладачам, які вклали в нас частинку себе. Дякуємо Вам за відповідальність та увагу до кожного студента, за створення комфортної атмосфери для нашого навчання й професійного зростання!»

Аліна Стаменова: «Захист дипломних робіт пройшов вдало та напрочуд цікаво. Особливо сподобалися теми робіт Ігоря Залюбовського та Марії Курач. Перша — про висвітлення воєнної тематики в медіа. Дуже актуальна тема в контексті сучасності. Друга — про урбаністичну журналістику. Говорили про репрезентацію тем дослідження та функціонування міста в локальних та гіперлокальних медіа. Цікаво було обговорювати тенденції в сучасних медіа, висвітлення нагальних суспільних проблем, стигматизацію в медіа, концептуальний образ України в медіа».

Марія Курач: «Магістратура – позаду. Загалом, у стінах факультету минули п'ять з половиною років нашого життя. Залишилися в минулому незабутня «дев'ятка», дискусії про все на світі з одногрупниками та надихаючі лекції викладачів. Тут ми дорослішали, формувалися як особистості, опановували професію, дружили, закохувалися, здійснювали мрії. Для мене журфак був мрією. Не описати, який захват я відчувала, ставши студенткою. Однак рішення йти в магістратуру далося не просто. Здавалося, всьому вже навчилася: час присвятити себе роботі. Але таки поступилася через прохання батьків. І... не пошкодувала. Усе закрутилося: спочатку – вступ, екзамени, домашні завдання до ночі. А ще – круті одногрупники, викладачі, які за чотири роки стали рідними, нова інформація, навички, знання. І ось, кінець. Диплом написаний, захищений, відстояний. Моє студентство залишилось у минулому. І улюблена «дев'ятка», в яку всі ми обов'язково повернемось. Уже не як учні, а як гості, колеги, друзі».

Доцент кафедри масової та міжнародної комунікації
Лілія Темченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram