Версія для друку

Радість зі сльозами на очах

8 травня у День пам’яті та примирення, напередодні Дня Великої Перемоги, студенти-волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ імені Олеся Гончара відвідали мешканців геріатричного пансіонату, які з нетерпінням чекали в актовій залі на їхній приїзд. Виступати зі святковим концертом перед цими людьми вже стало доброю традицією в нашому університеті.

Подумалось, наскільки це хвилюючий для багатьох день. День Перемоги і день Скорботи. Це, словами поета Володимира Харитонова, «радість зі сльозами на очах». І дійсно, цього дня і радість, і скорбота поруч. Немає в Україні родини, яку би війна обійшла осторонь. Сьогодні вітають тих воїнів Другої світової війни, яких стає все менше, і наймолодшим солдатам останнього воєнного призову вже за дев’яносто. Тому студентки, серед яких Вероніка Каращук, Анна Сокол (ДК-17-1), Марія Тимофєєва (ПА-18-2), Інга Єловикова, Анастасія Маркова (ПС-17-1), Марія Шевцова, Катерина Бережна (ДК-16-1), Маргарита Кисельова (ПА-17-1), Лоліта Пось (ДС-18-2), Катерина Присиченко, Христина Пономаренко (ДС-18-3), Олександра Осітковська (ДС-17-3), Аліна Ткач (ДК-18-2), Анастасія Ванжа, Аміна Гнусарькова (ДК-18-2), Аліна Марченко (ДС-17-1), разом із Зоєю Бондаренко, керівницею Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ, вирішили влаштувати у Дніпропетровському геріатричному пансіонаті концерт для ветеранів Другої світової війни. Адже ці люди пам’ятають війну не тільки з переказів та розмов, а є її безпосередніми свідками.

Святковий концерт пройшов чудово! Усі були в захваті від студентських номерів. Ведучі концерту – координатор волонтерського центру Аліна Марченко та Христина Пономаренко – привітали присутніх зі святом Великої Перемоги.

Хвилина мовчання. Скорботно й тривожно. Шана ветеранам. У залі панувала тиша. Студентки Вероніка Каращук та Анна Сокол прочитали вірші про біль війни та щастя перемоги: «Жди меня и я вернусь» (К. Симонов), «Приходят к дедушке друзья» (В. Степанов), «После Победы» (С. Михалков). Енергійним танцем захопила публіку Лоліта Пось. До речі, настільки захопила, що деякі висловили бажання навчитися рухатися так само (і не лише на сцені!). Свій чудовий спів подарували Марія Тимофєєва та Катерина Присиченко. Їхнє виконання пісні «Смуглянка» (музика А. Новікова, слова Я. Шведова) викликала на обличчях слухачів ностальгуючу усмішку. А родзинкою концерту стали гуморески Павла Глазового у виконанні Зої Петрівни, які остаточно підняли всім настрій. Дехто з мешканців пансіонату навіть записував цей виступ викладача на диктофон, аби слухати гуморески якомога частіше.

Наприкінці зустрічі студенти подякували ветеранам і подарували їм квіти. Інших глядачів із порожніми руками також не залишили, тому після концерту усі виходили щасливі й з подаруночками. У кожен презент вкладалися й власноруч створені волонтером Марією Демковою вітальні листівки. А ще чимало мешканців пансіонату прагнули сфотографуватися напам’ять з нашими студентами, дехто з них уже навіть мав цілу колекцію таких світлин!

Ось таке душевне спілкування молоді з поважними друзями відбулося завдяки сприянню адміністрації Дніпровського геріатричного пансіонату, за що ми щиро вдячні!

Молодь пам’ятає!

Координатор Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ,
студентка факультету психології та спеціальної освіти
Олександра Осітковська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram