Версія для друку

У Всеукраїнській олімпіаді з теоретичної механіки студент ДНУ посів 3 місце

Нещодавно на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з теоретичної механіки. Студент 3-го курсу факультету прикладної математики ДНУ Богдан Гераскін посів у ній третє місце.

Всього в олімпіаді взяли участь 35 студентів із закладів вищої освіти Кременчука, Києва, Харкова, Дніпра, Львова та інших міст України. Першість розігрувалася окремо серед представників класичних університетів і вищих технічних навчальних закладів. Учасникам запропонували протягом 3-х годин розв’язати 6 задач, які охоплювали всі розділи теоретичної механіки. Авторами задач були викладачі з усієї України. До складу журі олімпіади увійшли представники 10 вишів.

Наш учасник показав прекрасну підготовку, розв’язавши половину завдань у повному обсязі, а інші – частково. У результаті, він посів почесне третє місце, пропустивши перед собою тільки представників Харківського та Кременчуцького університетів.

Власним успіхом Богдан значною мірою зобов’язаний доценту кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики Ю.Я. Годесу, який викладав у нього курс теоретичної механіки, а також проводив з ним спеціальну підготовку перед олімпіадою.

Богдан Гераскін вдячний рідному університету за знання, які він отримує в його стінах, та за можливість взяти участь в олімпіаді. Особлива вдячність Ю.Я. Годесу за підготовку до олімпіади і супровід під час її проведення.

Побажаємо нашому талановитому студенту нових успіхів у навчанні та майбутній професійній діяльності.

Завідувач кафедри обчислювальної математики
та математичної кібернетики Валентина Турчина


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram