Версія для друку

Workshop студентської спілки підприємців

За участю амбітних та креативних студентів факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на базі Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбувся Workshop студентської спілки підприємців.

Відкрив зустріч директор центру підтримки малого і середнього бізнесу Микола Шевченко, який представив мету та завдання Центру підтримки малого та середнього бізнесу, розповів про можливості залучення студентських ініціатив у діяльності та розвитку сучасного підприємництва, окреслив можливості підтримки студентів з боку Дніпропетровської обласної адміністрації.

Виступили спікери з проблематики бізнес-планування та специфіки HR-роботи з мотивації працівників компаній. Так, Валентина Чернявська як експерт у напрямку HR під час дискусії зі студентами поставила низку професійних запитань для обговорення та розповіла про сучасні тенденції у працевлаштуванні та професійній орієнтації молодих фахівців.

Також обговорили особливості реалізації бізнес-проектів студентів за підтримки обласної державної адміністрації. Студенти висловили власні погляди на сучасний розвиток бізнесу та потреби і складності впровадження власних ідей у сучасних економічних реаліях.

Так, магістрант спеціальності «Бізнес-аналітика та інформаційна безпека» Наіра Казеян окреслила мотиваційну складову в реалізації бізнес-ідей студентів. Студентка спеціальності «Маркетинг» Маргарита Сирота наголосила на важливій ролі підтримки студентських проектів державними органами влади та бізнесу. Студентка спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Анастасія Лихачевська визнала необхідність створення єдиної інформаційно-комунікаційної платформи для взаємодії студентів, бізнесу та державної влади. Студенти сформулювали мотивацію до розробки бізнес-проектів і відзначили важливу роль таких зустрічей, запропонувавши проводити їх частіше в цьому форматі.

Також декан факультету економіки, професор Тетяна Гринько запропонувала на базі факультету економіки проводити подальші Workshop за участю представників бізнесу і державної адміністрації, а доцент Владислав Яковенко закликав студентів брати участь у стартап-проектах для розвитку малого та середнього бізнесу в масштабах регіону та України в цілому.

Захід пройшов за ініціативи КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської обласної ради. У ньому брали участь студенти й інших вишів Дніпра.

Факультет економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram